2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Hitelből és kötvényből egészítik ki a költségvetést

A megyei képviselők 37 napirendi pontot tárgyaltak, döntés született többek között az idei költségvetésről, valamint a Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjpályázat megyei támogatásának odaítéléséről is. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei önkormányzat ez évi költségvetése 2,2 milliárd forint működési hiánnyal számol, ugyanakkor a megyei kórház beruházásához szükséges 1,5 milliárd forint saját erőt is biztosítani kell.

A költségvetési hiány finanszírozása érdekében hitel felvételére kényszerül az idén az úgynevezett Csillagpont Kórház-projekthez szükséges 1,5 milliárd forintot pedig kötvénykibocsátással próbálja előteremteni a megye,- mint az a február 11-i közgyűlésen is elhangzott, amikor is a költségvetést tárgyalták.

A megyei önkormányzat az idén 36 milliárd 923 millió forint bevétellel és 40 milliárd 644 millió forint kiadással számol. A költségvetési előterjesztés szerint a bevételek, és különösen a központi források jelentősen csökkentek, de a nehéz pénzügyi helyzetben is kiemelt feladat az intézmények működőképességének biztosítása.

A testület megszavazta, hogy a Megyei Önkormányzat és a Miskolci Egyetem között együttműködési megállapodás jöjjön létre, így a szerződés értelmében a megyei önkormányzat által fenntartott intézményekben gyakorlóhelyet biztosítanak az egyetemistáknak, valamint adatszolgáltatással segítik a hallgatók kutatásait.

Legközelebb a megyei közgyűlés márciusban ülésezik majd.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…