2024. 05. 16. csütörtök

Botond, Mózes
1 EUR 386 HUF
1 GBP 450 HUF
High tech laboratórium a Miskolci Egyetemen

High tech laboratórium a Miskolci Egyetemen

High tech laboratórium a Miskolci EgyetemenMiskolci Egyetem
Százmillió forintos támogatást biztosított az Oktatási és Kulturális Minisztérium a ME részére, melynek eredményeként High Tech Logisztikai Laboratórium és Integrált Termékazonosítási és Logisztikai Laboratórium jött létre az egyetem műhelycsarnokában.

A Miskolci Egyetem képzési profiljai között a mechanikai és az elektronikai területen történő fejlesztés, azaz a mechatronika kiemelt jelentőséget kapott, elsősorban a hazai gazdasági fejlesztésben meghatározó szerepet játszó, ilyen területen működő multinacionális vállalatok igényeiből kiindulóan.
A kialakított laboratórium évi 20-30 millió forintos bevételt hozhat oktatásból, kutatásból és K+F szolgáltatásból. A laboratórium bázisa lehet a Regionális Egyetemi Tudásközpont projektnek, miként a Gépészmérnöki és Informatikai Kar kutatási projektjeinek is. A laboratórium az NFT II. TÁMOP projektjei és az Innovációs Alap regionális felhasználású hányadának elnyerésére is sikeresen pályázhat. Az itt tervezett tevékenység pedig összhangban van a Pólus Fejlesztési Program gazdaságfejlesztést ösztönző moduljainak célkitűzéseivel.
A laboratóriumot Dr. Cseresznyés László, az Oktatási és Kulturális Minisztérium Beruházási Főosztályának vezetője, Dr. Patkó Gyula rektor és Dr. Illés Béla, az Anyagmozgatási és Logisztikai Tanszék vezetője adta át.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek