2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Hidat építenek Abaúj és Szlovákia között Szikszón

Szikszóra látogatott  Magyarország Kassai Főkonzulátusa konzulja Bitay Levente kedden. Füzesséri József Szikszó polgármestere arról beszél: a találkozó első lépése volt  Szlovákia és Abaúj hídépítésének.
Szikszó az elmúlt időszakban   gazdaságilag megerősödött, az Ipari Parkjában és az ipari területen  gyárak, üzemek nőttek . Egyre több befektető érdeklődik a város iránt, amely Abaúj motorjává vált.  A konzulátusi megbeszélésen Füzesséri József  az önkormányzat céljairól beszélt. Kiemelte: fontos számukra a munkahelyteremtés  és emellett a képzés is. Mert hiába létesülnek új munkahelyek a városban, ha ehhez nem párosul megfelelő végzettségű munkavállaló.

A legjobb időszakban történik  a kapcsolatfelvétel – mondja Füzesséri  József –  Áprilisban indulnak a telephely fejlesztési  és leader pályázatok is. A hét település összefogása által  létrehozott  Rákóczi Leader is számít a szlovák együttműködésre.

Szikszó nemcsak gazdasági kapcsolatok szeretné erősíteni Szlovákiával, hanem a kulturális együttműködést is. A településen hozzák létre tizenkét ország részvételével az  Európai Operai Akadémiát. A megbeszélésen szóba került : hogyan tudnának ebben közösen  dolgozni a kassaiakkal.

A konzuli  eszmecsere   gyárlátogatásokkal végződött. A Szikszó Ipari Parkban  a  Redo  Water Systems Kft-hez és az épülő Szauna üzemhez látogattak. Majd az ipari területen a Hell Energy Magyarország Kft  fejlesztéseivel ismerkedtek. Megállapodtak abban is: Szikszó polgármestere a közös munka  részleteinek  kidolgozására Kassára látogat hamarosan.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek