2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Helyzetértékelést tartott a miskolci Operatív Törzs

A koronavírusos megbetegedések számának emelkedése miatt Veres Pál Miskolc MJV polgármestere kedden összehívta a miskolci Operatív Törzset. Az egyeztetés célja helyzetértékelés volt, valamint felkészülés a járvány valószínűsíthető második hullámának megelőzésére. A megbeszélésen részt vettek Miskolc MJV Önkormányzatának intézményvezetői és a Miskolc Holding Zrt. tagvállalatainak vezetői, valamint az ellenzéki pártok képviselői is.

 

A vírushelyzet miatt az oktatási intézményeknek az Állami Egészségügyi Ellátó Központ biztosítja a fertőtlenítőszereket, az óvodáknak pedig az önkormányzat. Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ induló készletet biztosított az Önkormányzat számára, amit vasárnap vettek át a Polgármesteri Hivatal munkatársai. Az önkormányzati fenntartású intézményekben felkészültek a tanévkezdésre, hétfői napon átvehették a fertőtlenítőszereket, illetve kellő mennyiségű és minőségű védőeszközöket, maszkot és gumikesztyűt is.

 

Veres Pál arra kérte az MVK Zrt. szakembereit, hogy folyamatosan figyeljék az utasforgalmat, és a járványhelyzet miatt, ha szükséges, azonnal avatkozzanak be. Ez a gyakorlatban azt jelenti, amennyiben indokolt, plusz járatokat indíthat a közlekedési vállalat.

 

A város fenntartásában lévő idősotthonok esetében is a járványügyi intézkedések fokozott betartását kérte a polgármester. Mivel ezen gondozóintézményekben a területileg illetékes járványügyi hatósággal történt egyeztetést követően rendelhető el látogatási tilalom, így az intézmény vezetése levélben fordul a szervezethez, hogy az önkormányzat által fenntartott idősotthonokkal kapcsolatban is hozzák meg ezt a szigorítást. Addig is ezen intézményekben csak lázmérés után történhet a látogatás, a lakók kizárólag a kertben fogadhatnak vendéget, betartva a 2 méteres távolságot, maszkviselés kötelező. Azon lakókhoz, akik ágyban fekvők, még szigorúbb intézkedések mellett mehetnek látogatók. Természetesen a távolságtartás, maszkviselés itt is kötelező.

 

A miskolci középiskolák esetében már most is van eltérés a tanítási napok kezdési időpontjában. A következő napok tömegközlekedési jelentései és a járványhelyzet alakulása azonban elképzelhető, hogy további módosítást is igényel majd. Veres Pál éppen ezért, ha indokolttá válik, a tanítási nap kezdési időpontjának módosítását indítványozza a Miskolci Tankerületnél.

 

Mivel a járványveszély nem múlt el, sőt úgy tűnik, újra támad, ezért Miskolc MJV Önkormányzata arra kéri a miskolciakat, tartsák be a higiéniás szabályokat, a megfelelő távolságot, viseljenek maszkot, gyakorta fertőtlenítsék a kezüket.

 

Vigyázzunk egymásra!

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…