2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Helytállás az éjszakai viharban

Tegnap esős, viharos időjárás érte el Borsod-Abaúj-Zemplén megyét, hirtelen nagy mennyiségű csapadék zúdult le. A tűzoltóknak kilenc településen kellett beavatkozniuk és lakosságvédelmi intézkedésekre is szükség volt.

Kondó településen hat utcában 48 lakóházat kellett homokzsákokkal védeni, az önkormányzat által biztosított induló készletekkel ötven helyi lakos dolgozott ezek lerakásán. Összesen 1300 homokzsákkal kerítették körbe az érintett ingatlanokat és egy önkormányzati szivattyút is üzembe helyeztek.

Radostyánon négy utca 16 lakóházának védelmét kellett megoldani mintegy 1500 homok-zsákkal. A településen 53 helyi lakos segédkezett a munkálatokban és egy önkormányzati szivattyú is működött.

Sajólászlófalván két utcában kellett védekezni a nagy mennyiségű víz miatt. Ötvenkét ingat-lant kétezer homokzsákkal vettek körbe, hatvan helyi lakos itt is bekapcsolódott a védekezés-be, munkájukat három önkormányzati szivattyú is segítette.

Parasznya településen két utcát sújtott komolyabban a vihar, húsz lakóháznál folytattak védekezési munkálatokat mintegy ezer homokzsák felhasználásával és 56 helyi lakos segítségével.

Baktakéken az encsi hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók végeztek homokzsákos védekezést.

Fancsal településen az encsi tűzoltók egy lakóház pincéjéből távolítottak el csapadékvizet.

Kazincbarcikán a tűzoltók szintén lakóépület pincéjéből szivattyúzták az ott felgyülemlett nagy mennyiségű csapadékvizet.

Abaújdevecser településen az encsi tűzoltók a megduzzadt patak vizét homokzsákok elhelyezésével terelték el a lakóházak irányából.

Halmaj mellett a megáradt Vasonca-patak 12 lakóházat és egy éttermet, összesen 58 embert veszélyeztetett. Az encsi hivatásos tűzoltók 2500 homokzsákot helyeztek el a patak mellett. A munkálatokban 70 polgári védelmi szervezetbe beosztott, valamint 16 hivatásos tűzoltó vett részt. A gyors beavatkozásnak köszönhetően a lakóházakat nem érte el az áradás. A patak mellett tízméterenként fáklyákat helyezett el az egység, az önkormányzat pedig figyelő szol-gálatot rendelt a helyszínre.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek