2022. 08. 14. vasárnap

Marcell
1 EUR 392 HUF
1 GBP 463 HUF

Helyreállították a tavaly leomlott Bükkszentlászlói utat

Tavaly augusztusban a nagy esőzések miatt 15 méteres szakaszon megsemmisült a bükkszentlászlói temetőhöz vezető út. A partfalomlás akár tragédiához is vezethetett volna, hiszen az óvoda udvarára mintegy száz köbméter föld és iszap zúdult, beszakadt az egyik melléképület teteje is. Majd szeptemberben újabb omlás történt, amely még nagyobb károkat okozott.

Az önkormányzat vezetése úgy döntött, kormányzati segítséget kér a vis maior pályázaton keresztül, hogy támfalat építhessen és helyreállíthassa az utat teljes hosszában. A temetőt ugyanis más úton nem lehet megközelíteni, ráadásul ezt a szakaszt, a nehéz terepviszonyok miatt évtizedek óta nem újították fel.
Rekordidő alatt mostanra megépült a támfal, helyreállították az utat és kiépítették a vízelvezető rendszert. A beruházás összköltsége csaknem 100 millió Ft, amelyből 56 millió Ft állami hozzájárulás.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Halászlé
Hozzávalók: ponty harcsa, apróhal:kárász, keszeg, belsőség:haltej, ikra 4 fejhagyma só paprika   Elkészítés A meg…
Édes kis semmiség
Amikor először kóstoltam ezt az édességet, bevallom kicsit féltem a receptet elkérni. Attól féltem, túl nehéz, túl bonyolult, hiszen ha valami ennyire…