2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Helyi szinten képviselik a katasztrófavédelmet

A kinevezett katasztrófavédelmi megbízottak
Pénteken 16 járási katasztrófavédelmi megbízott vette át ünnepélyes keretek között megbízólevelét a megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon.

Követik a változásokat

Január elsejével a közigazgatási rendszer megváltozott, megkezdték munkájukat a járási kormányhivatalok, országosan 198 járás alakult meg, ebből 16 a megyénkben. A közigazgatás és a védelmi igazgatási rendszer évtizedek óta elválaszthatatlan. A helyi védelmi bizottságok munkáját a járási hivatalok vezetői irányítják ettől az évtől, így a katasztrófavédelem igazgatási rendszerét is ehhez kellett igazítani.

Emiatt megyénk 16 járási székhelyére katasztrófavédelmi megbízottakat nevezett ki Lipták Attila tűzoltó ezredes, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője. A megbízólevelek ünnepélyes átadása előtt az igazgató ismertette a járási katasztrófavédelmi megbízottak tevékenységét, feladatait. Elmondta, hogy a hivatásos tűzoltó-parancsnokság alárendeltségében polgári védelmi, tűzoltósági, iparbiztonsági és hatósági feladatokat látnak el, emellett összefogják a polgármesterek és a közbiztonsági referensek tevékenységét is.

Hangsúlyozta, hogy a megbízottak munkájához tartozik az is, hogy a járási helyi védelmi bizottságok elnökeinek munkáját segítsék, védelmi tervrendszereket dolgozzanak ki, azokat napra készen tartsák, és a helyi védelmi bizottságok döntéséhez szükséges szakmai előkészítő munkát elvégezzék. A szakemberek helyi szinten képviselik a katasztrófavédelem szervezetét, szorosan együttműködve a társhatóságokkal. A járási katasztrófavédelmi megbízottak meghatározott ügyfélfogadási rend szerint állnak a lakosság rendelkezésére.
Forrás:boon.hu

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek