2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Helyettes államtitkári látogatás az ózdi kamasztanyán és gyerekházban

Langerné Victor Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára megtekinti az ózdi kistérségben található Gyerekesély programokat, melynek keretében felkeresi az ózdi kamasztanyát és a Biztos Kezdet Gyerekházat is szerdán 10 órakor.
Biztos Kezdet Gyerekházak

A koragyerekkori fejlesztő programok közül a Biztos Kezdet Gyerekházban egyedülálló módon szülő és gyerek együtt vesz reszt a foglalkozásokon, ahol szakember segíti a szülőt a nevelésben a gyermeket a fejlődésben. 2012-től az uniós forrásból létrejött önkormányzati fenntartású gyerekházak működtetéséhez a központi költségvetés járul hozzá. 2012-ben 188 millió Ft felhasználásával 41 Gyerekház támogatása történt meg. 2012-ben megtörtént a Gyerekházak szabályozásának beillesztése a gyermekvédelmi törvénybe a gyermekjóléti alapellátások között külön szolgáltatásként.
A koragyerekkori programok közül a Biztos Kezdet Gyerekház olyan innovatív modellnek tekinthető, melynek kiemelt céljai között szerepel a hátrányokkal küzdő területeken élő gyerekek esélyeinek növelése, jól-létük biztosítása, a hátrányos helyzetű családok szegénységi ciklusának megtörése, a hátrányos helyzetű családokban élő gyerekek jövőbeni sikeres társadalmi és munkaerő-piaci integrációjának megalapozása.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…