2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF

HELL RING breaking news

A HELL szikszói gyárának tőszomszédságában tervezett HELL RING szórakoztató és verseny komplexum építésének megkezdését továbbra is az Örökségvédelmi Hivatal – a területet feltáró – munkálatai hátráltatják. Mivel ezeknek a munkálatoknak a határideje nem ismert, így mostanra biztossá vált, hogy a fejlesztéseket nem lehet a pályázatokban előírt határidőig megvalósítani. A HELL ENERGY Magyarország Kft. így a pályázatkezelő intézményekkel együttműködve azon dolgozik, hogy az eredeti terveket megváltoztatva más, egyedi és a pályázati kiírásoknak mindenben megfelelő projektet valósíthasson meg.

A HELL cégcsoport hosszú évek előkészítő munkájának eredményeképpen kívánta turisztikai attrakciófejlesztési és szálláshely-bővítési projektjeit a HELL szikszói üzeme melletti területen megvalósítani. A beruházáshoz a piacvezető magyar energiaital-gyártó elnyerte a magyar állam és az Európai Unió támogatását is.  A szabadidő és versenykomplexum építését megelőzően az Örökségvédelmi Hivatal által elrendelt területfeltárást a hivatal munkatársainak be kell fejezniük, ugyanis jogerős építési engedélyt a hivatal szakhatósági hozzájárulása nélkül – zöldmezős beruházásról lévén szó – nem adhatnak ki. Mivel a több hónapja zajló munkálatok lezárulásának határideje a mai napig nem ismert, így a pályázatban előírt átadási dátumokig egyértelműen nem lehet a beruházást az eredeti tervek szerint megvalósítani.
A HELL korábbi szándékát, és a további – a hátrányos helyzetű borsodi térség számára óriási jelentőséggel bíró, és gazdasági fellendülést illetve a helyi turizmus élénkülését jelentő – beruházásait nem szeretné teljes mértékben feladni, így a pályázatkezelő intézményekkel együttműködve azon dolgozik, hogy egy mindenki számára kielégítő, és megvalósítható projekt jöjjön létre! Amint az új terv és az ehhez szükséges pályázati jóváhagyások megvannak, a HELL rögtön tájékoztatni fogja a nyilvánosságot.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek