2024. 06. 22. szombat

Paulina
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Hasznos infók Miskolcra érkező vendégeknek

Miskolc főbb látnivalói közösségi közlekedéssel jól és könnyedén megközelíthetők. Autóbusszal vagy villamossal eljuthatunk a Barlangfürdőhöz és a csónakázó tóhoz Miskolctapolcára, a Palotaszállóhoz, a Hámori-tóhoz vagy a vízeséshez Lillafüredre, de a diósgyőri vár vagy akár a szépen felújított belváros is könnyen megközelíthető a miskolci vonat- és a buszpályaudvarról.

Autóbusz és villamos járatok

Amennyiben vonattal érkezünk a városba, úgy a Tiszai pályaudvarra érkezünk.

A pályaudvarról a Belvárosba az 1-es vagy a 2-es jelzésű villamossal 6-8 perc alatt, átszállás nélkül juthatunk el.
Diósgyőrbe az 1-es jelzésű villamossal mintegy 30 perc alatt juthatunk el – szintén közvetlenül, átszállás nélkül.
Lillafüred, illetve Ómassa – a villamosról Felső-Majláth végállomáson történő – átszállással, az 5-ös és 15-ös jelzésű autóbuszokkal érhető el körülbelül 15 perc alatt (Felső-Majláttól számítva).
Miskolctapolcára legegyszerűbben úgy látogathatunk el, ha a pályaudvarról induló 1-es vagy 2-es jelzésű villamosról a Szinvapark megállóhelynél leszállunk, majd a Centrum megállóhelynél felszállunk a 2-es, illetve 20-as jelzésű autóbuszra.
A Miskolci Állatkert és Kultúrparkba átszállással juthatunk el. Az 1-es autóbuszról Felső-Majláthon leszállunk, majd ott a ZOO, igény szerint közlekedő járatot kérve közvetlenül feljuthatunk a Miskolci Állatkert és Kultúrparkba.


Amennyiben távolsági autóbusszal látogatunk Miskolcra, a Búza térre érkezünk.

A Búza térről a Belváros gyalog pár perc alatt megközelíthető.
A Belvárosból Diósgyőrbe az 1-es jelzésű villamosokkal könnyedén, 20-22 perc alatt kiérhetünk.
Lillafüredre, Ómassára átszállással juthatunk el. Az 1-es autóbusszal, vagy az 1-es villamossal közvetlenül kijutunk Felső-Majláthra, ahol átszállva az 5-ös, 15-ös jelzésű autóbuszokra egyszerűen megközelíthető Lillafüred illetve Ómassa.
Miskolctapolca a Búza térről 2-es, illetve 20-as jelzésű autóbusszal 20 perc alatt közvetlenül elérhető.
A Miskolci Állatkert és Kultúrparkba átszállással juthatunk el. Az 1-es autóbusszal Felső-Majláthig utazunk, ott leszállunk, majd  a ZOO, igény szerint közlekedő járatot kérve közvetlenül feljuthatunk a Miskolci Állatkert és Kultúrparkba.

Az autóbusz és villamos járatokra jegyet kell váltanunk. Ezt megtehetjük akár elővételben a jegy-és bérletpénztárakban, de a járművezetőnél is. Felszállásra az első ajtót, leszállásra a hátsó ajtókat vehetjük igénybe.

Jegytípusok

Vásárolhatunk gyűjtőjegyet, amely 10 darab vonaljegyet tartalmaz, amely a város közigazgatási határán belül
Utazhatunk napijeggyel, a rajta megjelölt naptári napon 0 órától 24 óráig az MVK járatain korlátlan számú utazással a város közigazgatási határán belül.
Válthatunk 3 és 7 napos turista jegyeket is, amelyek a rajtuk megjelölt kezdőnap 0 órájától az azt követő második, illetve hatodik nap 24. órájáig érvényesek az MVK Zrt. menetrend szerinti járatain korlátlan számú utazásra a város közigazgatási határán belül. A 7 napos turistajegy névre szóló, csak egy személy használhatja.
Lehetőségünk van hétvégi családi jegy vételére is (egy vagy két felnőtt és legfeljebb három 14 éven aluli gyermek részére), amely a megjelölt hétvégén szombat 0 órától vasárnap 24 óráig érvényes az MVK Zrt. járatain korlátlan számú utazásra a város közigazgatási határán belül.
Hosszú, ünnepi hétvégéken az MVK kedvezményt nyújt, ezekről a facebook-on és a vállalat honlapján is adunk aktuális információkat.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…