2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Hangverseny Marciért Szikszón

Jótékonysági hangversenyt rendeznek Szikszón december 22-én ,  az Inkubátor Házban egy szikszói kisfiú, Kovács Marci gyógyulásáért. A koncerten  Szikszó fiatal tehetségei lépnek színpadra.

Füzesséri József, Szikszó polgármestere kezdeményezésére  indult meg a koncert szervezése. Városvezetőként és szülőként is úgy látja: egy családban óriási lelki és anyagi teher, ha egy  gyermek hosszan tartó ápolásra,  gyógyításra  szorul. Ezért is fogott össze az önkormányzat  Szikszó  tehetségeivel,, hogy produkcióikkal  örömet okozzanak az adventi várakozás idején, és lehetőséget teremtsenek az  adományok gyűjtésére.


A támogatással  Marci otthonában kialakítandó steril szobához járulhatnak hozzá.

Kovács Marcit még 2013 januárjában diagnosztizálták a GYEK-ben  Hodgkin limfómával (rosszindulatú nyirokrákkal). Első vonalbeli kezelése eredménytelen volt  és  csak az év  szeptemberében derült ki, a betegsége a kezelés alatt még tovább terjedt. Ekkor másod vonalbeli kezelésre váltottak, mellyel szintén nem tudták tünetmentessé tenni, testében több helyen aktív daganatos sejtek voltak.  A család alternatív  kezeléssel is próbálkozott,  de Kanadában az első kezelése sem volt eredményes.  Majd új gyógyszert kapott,amellyel  itthon folytatódott a kezelése, . Az  októberi PET CT sajnos még mindig nagy kiterjedésű daganatokat igazolt, melyek a csontokat is érintették.. Emiatt erős kemoterápiára van szüksége,, majd ezt követően jövő  tavasszal csontvelő transzplantációra. A családnak ki kell alakítania az otthonában egy steril  szobát, mert a műtét után Marci egy évig csak ott tartózkodhat.

A  december 22-én délután öt   órakor kezdődő hangversenyen fellép: Kovács Gábor, Farkas Tamás, Farkas Péter,  Gulyás Zorka, ,  Szakács Gergő,  Szécsi Viktória, a VeteránRock, valamint a szikszói Rock and Roll táncosok.

Minden szikszói és nem szikszói érdeklődőt várnak, akik segíteni tudnak és segíteni akarnak a szikszói kisfiúnak abban,  hogy a csontvelő transzplantáció után otthonában  steril szobában gyógyulhasson!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek