2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

GYŰJTŐÚT-HÁLÓZAT FEJLESZTÉSE FELSŐZSOLCÁN

Az ÉMOP-2009-3.1.2/B-09 kistérségek központi településeinek közlekedésfejlesztésére irányuló felhívásra 2009. szeptemberben pályázatot nyújtott be Felsőzsolca Város Önkormányzata. A város növekedése miatt több éve felvetődött a MVK Zrt. 7-es jelű buszjáratának útvonalától távolabb élő lakosságban az a reális igény, hogy kevesebb gyaloglással elérhető legyen az MVK járata, másrészt forgalomtechnikai fejlesztés a településen belül kiépített körjárattal, mobilitást biztosítson mindenki számára.

Az előkészítés és adatgyűjtés szakaszába a helyi vállalkozások, szervezetek támogatásukról biztosították a forgalomszervezéssel elérni kívánt célokat, melynek engedélyeztetéséhez aktualizálni kellett a 2005-ben elkészült tervdokumentációkat. A pályázat benyújtásakor 2010. novemberben lezáruló kivitelezést irányzott elő az Önkormányzat. A projektet a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség  a NORDA közreműködő szervezet bevonásával, a 2010 augusztusban hatályba lépett döntésével 168 millió forint támogatásban részesítette. A kivitelezés során sikerült megtakarításokkal csökkentenünk a teljes költségvetést, így a Várost terhelő önrészt is.
Kezdetben az elbírálás adminisztratív nehézségei hátráltatták a folyamatok elindítását, majd az árvízi események vonták el erőinket a projekttől, később a 2010. őszi csapadékos időjárás lehetetlenítette el a földmunkák megkezdését. Az akadályok elhárulásával, megkezdhette a munkavégzést a közbeszerzési eljárással kiválasztott kivitelező, a Magyar Aszfalt Kft.
Az útépítési és közvilágítási hálózatfejlesztési munkálatok 2011. novemberben elkészültek, így lehetőségünk nyílt a forgalomba helyezési eljárás lebonyolítására. A 2011. decemberben tett hatósági szemlén megállapítást nyert, hogy az új és megerősített útszakaszok teljes mértékben alkalmasak a buszjárat közlekedtetésére, így a beruházás vonatkozásában a Közlekedésfelügyelet az eljárási szabályok és határidők betartásával kiadhatja határozatát, az útszakasz megkaphatja a szükséges engedélyeket és Felsőzsolca lakossága a kibővített útvonalon közlekedhet a 7-es busz vonalán.

Film:
www.zsolcatv.weboldala.net/buszut_film.zip

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek