2024. 06. 22. szombat

Paulina
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Gömör Expo: a kapcsolatépítés színtere

Megnyitotta kapuit a Gömör Expo és Fesztivál április 30-án, csütörtökön, Putnokon. A 17. alkalommal megrendezett bemutatón mintegy 30 kiállító vett részt, és idén először nemzetközi gazdasági és befektetési fórum is kapcsolódott kísérőrendezvényként az eseményhez. Putnok nagy hagyományú, háromnapos rendezvényén Tamás Barnabás, a gömöri város polgármestere köszöntötte a vendégeket és a kiállítókat. Kiemelte, hogy az expo a határ menti települések és vállalkozások számára kínál bemutatkozási lehetőséget, és a kapcsolatépítésnek is fontos színtere.

A Gömör Expót Török Dezső, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei közgyűlés elnöke nyitotta meg. Elmondta, a vásárszervezők kitartásának, megújulási képességének köszönhető, hogy a rendezvény immár 17 éves múltra tekint vissza. „A házigazdák és a szervezők időben nyitottak a kísérőrendezvények és a fesztivál jelleg irányába, ami vonzza az érdeklődőket, ugyanakkor megőrizték az expo hagyományos értékeit is” – emelte ki a közgyűlés elnöke. Ilyen értékként említette azt a tényt, hogy a Gömör Expo kezdetektől híd szerepre törekszik a határ két oldalán élők között. „Azon fáradoznak, hogy összehozzák az anyaországi és a határon túli magyarokat, valamint Magyarországot és Szlovákiát. Az Európai Unió elvárásainak megfelelően ösztönzik a határ menti térségek együttműködését, segítik az áruk és szolgáltatások szabad áramlását” – fogalmazott Török Dezső.

Hangsúlyozta, ez a törekvés egybeesik a megyei önkormányzat elképzeléseivel, hiszen az önkormányzat is szorgalmazza a határon átívelő, az élet minden területére kiterjedő együttműködést, legyen szó gazdaságról, kultúráról, vagy sportról.

A megyei közgyűlés elnöke örömmel nyugtázta, hogy az együttműködés fontos állomása az az expóhoz kapcsolódó nemzetközi gazdasági, befektetési fórum és üzletember találkozó, amelyet hazánk kassai főkonzulátusa, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint Putnok városa szervezett.

„Mi, akik a határ két oldalán élünk, ismerjük Gömört, de Európának, a világnak meg kell mutatnunk adottságait, értékeit, a potenciális befektetési lehetőségeket” – jelentette ki az elnök. Reményét fejezte ki, hogy az ide látogató üzletemberek jó hírét viszik a térségnek.

A városházán délben kezdődött a – nagy érdeklődéssel kísért – nemzetközi gazdasági, befektetési fórum és üzletember találkozó. Az eseményen részt vett többek között Kato Kikoko, Japán budapesti nagykövetségének ideiglenes ügyvivője, Bihall Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Agnesa Klimová, a Szlovák Kereskedelmi és Iparkamara Kassai Regionális Kamarájának igazgatója, Gyulai-Kertesi Edina, a Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara menedzsere, valamint dr. Peter Cacara, a Kelet-szlovákiai Befektetési Ügynökség Igazgatótanácsának elnöke és több határ menti település polgármestere is.  

A fórumon előadások hangzottak el, és bemutatkozott négy – a határ mentén működő – vállalkozás is. Olyan sikertörténeteket hallhattak a résztvevők, amelyek bizonyítják az együttműködés fontosságát.

A XVII. Gömör Expo díjazottjai:

Vásári díjat kapott:Trízsi Kistermelők standja – Trízs
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat különdíját kapta: Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. – Kazincbarcika
SAJÓ-RIMA Eurorégió különdíját kapta: Gömöri Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kamara – Rimaszombat
SAJÓ-RIMA EGTC különdíját kapta: A 9. Nemzetközi Gömöri Vadászkiállítás
Putnok város különdíját kapta: Gömör Mintafarm Kft. – Putnok
Az Euro-Híd Alapítvány különdíját kapta: Gömör és Kishont Városok és Falvak Szövetsége
Putnok és Térsége Társulás különdíját kapta: Vekni Sütőipari Kft. – Putnok,
B-A-Z. Megyei Kereskedelmi és Iparkamara különdíját kapta: Krisz-Kraksz vállalkozás – Putnok
Nemzeti Agrárgazdasági Kamara  különdíját kapta: Brand Hungary Kft.  Borsodi Víz standja – Múcsony
Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének különdíját kapta: Bari Bio Mangalica termékek standja – Büdöskútpuszta
A Putnoki Járási Hivatal különdíját kapta: Koltay Királyi Csemegék standja – Aggtelek
Putnok Városért Egyesület különdíját kapta: Tornalja Város Kollektív Standja
Az expót szervező NOVICO Iroda különdíját kapta: Bark Trade Kft. – Fehérgyarmat

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…