2024. 07. 26. péntek

Anna, Anikó
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

Gázrobbanás Miskolc belvárosában

Csütörtök délelőtt Miskolcon a Széchenyi utcában gázvezeték rekonstrukciós munka során, először robbanás történt egy munkagödörben, majd a 110-es átmérőjű gázcsőből kiáramló gáz több méteres lángokkal égett. A robbanás során két dolgozó súlyos, életveszélyes égési sérüléseket szenvedett, őket a mentők kórházba szállították.

A Miskolci Tűzoltóság 3 gépjárműfecskendővel, és egy vízszállító járművel érkezett a helyszínre. 24 kollégánk azonnal védősugarakat szereltek a gázfáklya közvetlen közelében lévő épületek védelmére, illetve a legveszélyeztetettebb épületből 28 személyt létrán keresztül a szomszédos ingatlanra menekítettek a belső udvarból.

300 méteres biztonsági övezet került kijelölésre, mely azt jelentette, hogy félezernél több személynek kellett elhagynia ideiglenesen lakóhelyét, munkahelyét. A gázszolgáltató végül a keletkezéstől számított 3 óra múlva, az égő vezetékszakasz előtt, és után egy-egy kiszakaszoló eszközt  épített be, mellyel a gáz utánpótlását megakadályozták.

A robbanás, és tűz keletkezésének körülményeit tűzoltóságunk is vizsgálja.

 

Forrás:Langlovagok.hu

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…