2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Fotovoltaikus rendszer telepítése

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében közel 250 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatással segíti a megújuló energiaforrás-felhasználás növelését, valamint az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentését a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban.
A sikeresen záruló projekt célja fotovoltaikus rendszer kiépítése volt a B.-A.-Z. Megyei Kórház és Tagintézményei számára. A projekt Magyarország Kormányának céljaival összhangban került tervezésre, hiszen a fejlesztés szorosan kapcsolódik az Európai Parlament és az Európai Tanács energiahatékonyságról szóló irányelvéhez, mely szerint az uniós tagállamoknak energetikai megtakarítást kell elérniük a beruházások eredményeként, a 2014-2020 időszakban.
A projekt keretében fotovoltaikus rendszerek kerültek telepítésre, így a meglévő fosszilis alapú villamosenergia felhasználás megújuló energiaforrásra való részleges kiváltása valósult meg.

A megvalósult projekt abszolút értékben csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását.

Megvalósulási helyszínek:
    Központi Kórház székhelye (Miskolc, Szentpéteri kapu)
    Szent Ferenc Tagkórház Miskolc
    Semmelweis Tagkórház Miskolc
    Mezőkövesdi Mozgásszervi Rehabilitációs Központ Tagkórház

A beruházást követően éves szinten tervezetten 477 700 kWh villamos energiatermelés várható, valamint üvegházhatást okozó gázok éves csökkenése 172 tonna szén-dioxid egyenérték mennyiségben prognosztizálható. A megvalósítást követően, a termelt energia révén várhatóan 19 342 073 Ft megtakarítás keletkezik Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban.

A projekt a Magyar Állam és az Európai Unió támogatásával valósult meg.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…