2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Folytatódik Miskolcon a milliárdos nagyberuházás

Június 30-ra elkészülhet a Selyemréti Strandfürdő
Idén nyárra megújul, kibővül Miskolc Selyemréti strandfürdője, többek között többmedencés élményfürdő, 25 méteres úszómedence és 3 csúszdapálya várja majd a pihenni, sportolni vágyókat.

Miskolc polgármestere, Kriza Ákos az építkezés területén tartott tájékoztatót, ahol elmondta, a miskolciak kiemelt feladatként fogalmazták meg a selyemréti strandfürdő felújítását, újabb medencékkel való bővítését, igazi családi élményfürdő megépítését. Ezen az úton újabb fontos lépést tettünk, folytatódik a beruházás – mondta a helyszínen Kriza Ákos. – Az a lényeg, hogy a strand jó minőségben tudja szolgálni a miskolciakat, a pihenni, kikapcsolódni vágyó belföldi és külföldi vendégeket. Épp ezért kiemelten figyelünk a műszaki, technikai elemek tökéletességére. Nagyon várják a miskolciak, hogy tudják használni a selyemréti strandnak ezt a részét is, és mi igyekszünk, hogy ne várjanak hiába – tette hozzá Miskolc polgármestere.

Az új fürdő minden korosztálynak igazi élményt jelent majd. A 3 csúszdapálya önmagában komoly vonzerőt képvisel. De külön medence nyújt megfelelő feltételeket a gyógyúszáshoz is. A felnőttek a termálvíz jótékony hatását élvezve különböző élményelemekkel gazdag környezetben – pezsgőágyakban, dögönyözők alatt– kapcsolódhatnak ki.

5 egységből álló termálvizes, feszített víztükrű, vízvisszaforgató-szűrő rendszerű, összesen 1728 m2 vízfelületű medencecsoport építése az alábbiak szerint fejeződik be:

·         dögönyöző medence (232 m2) nyakzuhannyal, dögönyözővel,

·         ülőmedence (727 m2) pezsgőággyal, pezsgőlevegő buzgárral,

·         25 méteres úszómedence, úszásoktatásra alkalmas (425 m2)

·         csúszdamedence (206 m2), a csúszdamedencéhez kapcsolódóan 3 pályás csúszda

·         3 tagú gyermekmedence, élményelemekkel felszerelt (138 m2), spirál alakú gyerekcsúszdával

A tereprendezési munkák keretében sétautak készülnek, a kerti utak akadálymentesítésre, a szabad területek füvesítésére és intenzív növényesítésre is sor kerül.

A Selyemréti Strandfürdő fejlesztése hozzájárul Miskolc versenyképességének javításához, a turizmusból származó jövedelmek növeléséhez, a foglalkoztatás bővítéséhez.

A közbeszerzésen nyertes kivitelező cég az ADEPTUS-H Zrt. és az Orszak-Borsod Kft. alkotta konzorcium, mindkettő miskolci cég.

A projekt összköltsége nettó 991 millió Ft, melyhez nettó 491 millió Ft-os támogatást ad az Európai Unió és a Magyar Állam, az önrészt a Miskolc Holding Zrt. biztosítja.

Fotó:minap

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…