2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Folytatódik a fakivágás a történelmi Avason

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy 2015. február 23-án, hétfőn folytatódik a fák kivágása Miskolcon a történelmi Avason. A zöldterületi rekonstrukciós munka során az Avasi temető és a Horváth-tető közötti szakaszon – Latabár sor- Lajos sor-Horváth tetői sétány-Petőfi sor – 34 fát vágnak ki.

Emellett 41 fa gallyazását és a cserjék ritkítását is elvégzik a szakemberek. A munkák idején a lépcsősor egy szakaszát is lezárják a gyalogosok elől balesetveszély miatt. A lakosság megértését és türelmét kérjük.
Mint az korábbi közleményünkben elhangzott, az önkormányzat a belváros szerves részévé szeretné tenni a történelmi Avas városrészt, ezzel tovább bővítve Miskolc turisztikai attrakcióit. A projekt részeként azokat a fákat vágják ki, amelyek tájidegenek, gyökérzetükkel veszélyeztetik az ott lévő pincéket, támfalakat.  
A kivágott fák helyett új növényeket telepítenek, hiszen fontos szempont a csapadék okozta erózió elleni védelem és az áthalmozott kőzetrétegből álló meredek rézsűk állékonyságának megóvása. Ennek eredményeként a város felől láthatóvá válik az önmagában is attrakciót jelentő terület.
A fák kivágásáról a Polgármesteri Hivatal széleskörű egyeztetést folytatott a  a civil- és szakmai szervezetekkel, valamint a református egyházzal.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek