2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Folytatódik a Diósgyőri vár rekonstrukciója

A tervtanácsi hozzájárulást követően a jogerős építési engedélyt is megkapta a Diósgyőri vár rekonstrukciójának második és harmadik üteme.

Ennek során visszaépítik a délnyugati csonka tornyot és a nyugati palotaszárnyat. A palotaszárnyak és a tornyok magastetős lezárást kapnak. A rekonstrukció érinti a külső várat, ahol igen jelentős munkálatok történnek majd. Ezt egészíti ki a vizesárok helyreállítása, a hidak rekonstrukciójával. Helyreállítják a vizes árkot határoló kontrafalat is. A Diósgyőri vár környezetének fejlesztése ugyancsak szükséges a vár, turisztikai látványosságként való működtetéséhez. A környező utak rendezése, a forgalom megfelelő irányítása, kialakítása szintén a projekt részét képezi.  
A város célja, hogy megtörténjen a Nagy Lajos korabeli Diósgyőri vár hiteles rekonstrukciója, teljességében váljék bemutathatóvá a magyar történelem egyik legjelentősebb korszakának emléke, ezzel párhuzamosan a vár és közvetlen környezete Közép-Európa egyedi és meghatározó turisztikai vonzerejévé váljon.
A vár és a diósgyőri városrész fejlesztésének részleteit hamarosan sajtótájékoztatón ismerteti az önkormányzat.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek