2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Folyamatosak a tavaszi munkák Miskolcon

Április elejétől folyamatos a tavaszi takarítás a városban. A héten a fűnyírás is elkezdődött, hamarosan kiültetésre kerülnek az egynyári virágok is. Több munka is zajlik egymással párhuzamosan: összegyűjtik az út mellől a téli szóróanyagot, a port, gereblyézik a lombot, szemetet a parkokból, utcákból és közterekről, de ezen a héten megkezdődött a fűnyírás is.

Az Önkormányzat és a Miskolc Holding Zrt. közös akciójának keretében harmadik alkalommal tisztították meg a város egyik területét a hivatal és a cég munkatársai, Hejőcsabán mintegy 2 tonna szemetet gyűjtöttek zsákokba, ami elszállításra került. A szemétszedési akció célja volt, hogy egy adott terület megtisztításán túl a közös munkával is felhívják a figyelmet arra, védeni, óvni kell a környezetünket.

Miskolc vezetésének kiemelt célja, hogy városunk tiszta és környezetbarát legyen, ezért egy új olasz seprőgéppel is fejlesztették a Városgazda Kft. gépparkját, mely a világ jelenlegi legmodernebb, legzöldebb ilyen berendezése. A seprőgép az utak padkájánál, a nagy forgalmú utak mentén gyűjti össze a szóróanyagot és port. Ezzel párhuzamosan a kisebb utcákban, ahol nehézkesebben fér el a seprőgép, továbbra is közmunkások végzik a portalanítást és takarítást. A városban naponta 355 ember dolgozik azon, hogy tiszta, rendezett legyen Miskolc.

Ezen a héten megkezdődött városunkban a fűnyírás is. A belváros közparkjaiban, a turisztikailag fontos területeken, Tapolcán, Lillafüreden, a főútvonalak melletti zöldsávokban várhatóan a jövő hónap elejére már végeznek is az idei első fűnyírással. A belváros kisebb és a társasházi övezetek zöldfelületeinek fűnyírása várhatóan a jövő hónap végére fejeződik be.

A fák védelméről szóló kormányrendelet értelmében a kivágott faállomány pótlási kötelezettségét is a tavaszi munkálatok keretén belül teljesítjük. A vegetációs időszak végéig a tervek szerint mintegy 470 darab fa és 1500 cserje kerül kiültetésre.

Május 9-én megkezdődik a Debreczeni Szakképző Iskolában nevelt virágpalánták kiültetése, mely előre láthatólag május végére befejeződik. Elsőként Miskolc város napjára borulnak virágba a Városház tér környéki virágágyások. A város szinte minden pontján a korábban kialakított virágágyak kerülnek beültetésre. Az idén a 2500 m2-es virágágy felületet mintegy százezer színes, változatos, egynyári palántákkal, látványos elrendezéssel ültetik be a Városgazda munkatársai.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek