2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

Folyamatos a rágcsálóirtás Miskolcon

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. folyamatosan végzi a kezelésébe tartozó területek, intézmények folyamatos és korszerű rágcsálómentesítését. A társaság és szakvállalkozója évente 2 alkalommal átfogó, általános rágcsálóirtást (tavaszi-őszi főirtások) végez, ami kiterjed a csapadék-szennyvíz aknákra, nyílt vízfolyások mederpartjaira és fertőzött felszíni közterületekre. A főirtások mellett a rágcsálóirtás a közterületeken folyamatos, idén eddig 233 bejelentés érkezett társaságunkhoz.

A VG Kft rágcsáló fertőzöttséget felmérő térképet készített, amelynek segítségével behatárolhatóak azok a gócpontok, erősen fertőzött területek, ahonnan a rágcsálók folyamatosan újrafertőzik a már mentesített városrészeket. A területi behatárolást követően, a kijelölt zónákban folyamatos gócirtások történnek. Kiemelten kezelik a belvárost, Miskolctapolcát, Lillafüredet és a Diósgyőri vár környékét is.

A város közigazgatási területén számos olyan rész található, amelyek kedvező feltételt nyújtanak a patkányoknak, például Tetemvár, Bábonyibérc. Itt elsősorban magánterületeken vagy bérelt területeken szaporodnak a patkányok, újrafertőzve a környezetükben lévő, korábban már mentesített közterületeket.

A gócpontokat körkörös védőgyűrű kialakításával számolják fel, úgy hogy az irtószert az állatok legvalószínűbb előfordulási helyein, útvonalain helyezve el. Így egészen nagy területeken történik egy időben a rágcsálóirtás.

A közterületekre a fertőzöttség mértékét figyelembe véve kerül ki az irtószer. A kihelyezett rágcsálóirtó csalétek helyszíneit speciális festékkel jelölik meg, és amennyiben indokolt, az elfogyasztott irtószert pótolják.  A visszaellenőrzés és az irtószer pótlás  fertőzöttség mértékétől függően több alkalommal is megtörténhet.

A közterületeken a patkányok elleni küzdelem csak úgy lehet eredményes, hogy ha a magántulajdonban vagy bérleményben lévő területeken is elvégzik rágcsálóirtást. A jogszabályok értelmében hatóságok kötelezhetik a magánterület tulajdonosát vagy kezelőjét a szervezett és szakszerű rágcsálóirtásra.

Rágcsálóirtásokkal kapcsolatos bejelentéseket az alábbi telefonszámon: +36 (46) 412-611-es, vagy a varosgazda@varosgazda.hu e-mail-címen tehetik meg.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek