2022. 06. 30. csütörtök

Pál
1 EUR 394 HUF
1 GBP 456 HUF

Folyamatos a rágcsálóirtás Miskolcon

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. folyamatosan végzi a kezelésébe tartozó területek, intézmények folyamatos és korszerű rágcsálómentesítését. A társaság és szakvállalkozója évente 2 alkalommal átfogó, általános rágcsálóirtást (tavaszi-őszi főirtások) végez, ami kiterjed a csapadék-szennyvíz aknákra, nyílt vízfolyások mederpartjaira és fertőzött felszíni közterületekre. A főirtások mellett a rágcsálóirtás a közterületeken folyamatos, idén eddig 233 bejelentés érkezett társaságunkhoz.

A VG Kft rágcsáló fertőzöttséget felmérő térképet készített, amelynek segítségével behatárolhatóak azok a gócpontok, erősen fertőzött területek, ahonnan a rágcsálók folyamatosan újrafertőzik a már mentesített városrészeket. A területi behatárolást követően, a kijelölt zónákban folyamatos gócirtások történnek. Kiemelten kezelik a belvárost, Miskolctapolcát, Lillafüredet és a Diósgyőri vár környékét is.

A város közigazgatási területén számos olyan rész található, amelyek kedvező feltételt nyújtanak a patkányoknak, például Tetemvár, Bábonyibérc. Itt elsősorban magánterületeken vagy bérelt területeken szaporodnak a patkányok, újrafertőzve a környezetükben lévő, korábban már mentesített közterületeket.

A gócpontokat körkörös védőgyűrű kialakításával számolják fel, úgy hogy az irtószert az állatok legvalószínűbb előfordulási helyein, útvonalain helyezve el. Így egészen nagy területeken történik egy időben a rágcsálóirtás.

A közterületekre a fertőzöttség mértékét figyelembe véve kerül ki az irtószer. A kihelyezett rágcsálóirtó csalétek helyszíneit speciális festékkel jelölik meg, és amennyiben indokolt, az elfogyasztott irtószert pótolják.  A visszaellenőrzés és az irtószer pótlás  fertőzöttség mértékétől függően több alkalommal is megtörténhet.

A közterületeken a patkányok elleni küzdelem csak úgy lehet eredményes, hogy ha a magántulajdonban vagy bérleményben lévő területeken is elvégzik rágcsálóirtást. A jogszabályok értelmében hatóságok kötelezhetik a magánterület tulajdonosát vagy kezelőjét a szervezett és szakszerű rágcsálóirtásra.

Rágcsálóirtásokkal kapcsolatos bejelentéseket az alábbi telefonszámon: +36 (46) 412-611-es, vagy a varosgazda@varosgazda.hu e-mail-címen tehetik meg.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hogyan védhetjük ki, hogy mobiltelefonjainkat lehallgatásra használják?   Amióta az emberiség kommunikációs eszközöket használ, azóta vanna…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum