2024. 06. 24. hétfő

Iván
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Folyamatos a hóesés Miskolcon

Kedd hajnalban folyamatos esőzés volt tapasztalható Miskolcon, a hőmérséklet még 0 fok felett volt. A későbbiekben 2 óra 40 perckor intenzív havazás alakult ki és a hőmérséklet is mínuszba ment át.

 A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. hóügyelete 6 szórógéppel és a feltöltésüket biztosító 1 rakodógéppel megkezdte a síktalanítási munkálatokat. Jelenleg 7 szórógép végzi a fő közlekedési, illetve a buszútvonalak síktalanítását, a hőmérséklet várható drasztikus csökkenése miatt a szórógépek CaCl2 bevonásával végzik az utak síkosságmentesítését.

A Városgazda reggel 6 órától 9 tolólapos géppel megkezdte a járdafelületek takarítását, valamint 14 furgonnal rajta kézi síktalanítást végző négy dolgozóval a busz és villamosmegállóhelyek tisztítását és síktalanítását. A város területén 4 teherautó végzi a szóróanyag kiszállítását. A mai nap folyamán 309-en látják el a kézi síktalanítási feladatokat (lépcsők, gyalogátkelőhelyek felszabadítását).

A havazás miatt lelassult a közlekedés a városban, kisebb-nagyobb késések előfordulnak. A 15-ös autóbuszok ma reggel fakidőlés miatt csak a Bánkúti elágazásig közlekednek. A 21-es és 101B-s autóbuszok átmenetileg az Újgyőri főtér és a Kandó Kálmán utca végállomás között az Andrássy utcán közlekedtek, de ezeknek a járatoknak a forgalma mostanra helyreállt. A 16-os autóbuszok a Bányaüzem megállóhelyig közlekednek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…