2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

Földet kapnak az Arnótiak

Háztartásonként maximum 700 négyzetméter földet igényelhetnek térítésmentesen konyhakerti növények termesztésére a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Arnóton élők – döntött a település képviselő testülete. Az önkormányzati tulajdonban lévő, csaknem öthektáros úgynevezett pedagógusföldön a gazdálkodáshoz az önkormányzat csak a területet biztosítja ingyenesen, vetőmagot és gépi eszközöket nem tud adni a műveléshez.
A helybeliek március 30-ig jelentkezhetnek a földterületért, a beérkezett igények alapján dönt majd a képviselő-testület a használatba adás konkrét feltételeiről. Üveges István polgármester elmondta, hogy a vetőmagvak beszerzésére a Minden gyerek lakjon jól! Alapítványtól kértek segítséget, de nem kaptak, mivel a település nem a leghátrányosabb kategóriába tartozik.
Ugyanakkor a Miskolci Többcélú Kistérségi Társulás tagjaként a település pályázott két hektáron történő burgonyatermesztésre az önkormányzati konyha számára. Közfoglalkoztatás keretében 22 embert foglalkoztatnának itt. Arnót községnek 2500 lakosa van, a felnőttek nagy része állástalan – közölte az MTI.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek