2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Fokozott felelősségvállalás a hazatérőktől, fokozott figyelem az idősek felé

A koronavírus az eddigi tapasztalatok szerint – noha a fiatalok között is fertőz és előfordulnak súlyos, vagy tragikus kimenetelű esetek is – az idősekre és a krónikus betegekre a legveszélyesebb. Éppen ezért ismét kérünk minden miskolcit, különösen a 60-65 év felettieket, hogy saját érdekükben mindenképpen maradjanak otthon. Ha tehetik, családtagjaikkal se érintkezzenek, sőt, a bevásárlás, az idősek ellátása is izolálva történjen.

A legbiztonságosabb az, ha a hozzátartozók egyszerűen csak leteszik a megvásárolt élelmiszereket, gyógyszereket idős rokonaik ajtaja elé, ugyanis éppen az időseknél alakulhatnak ki a legkönnyebben súlyos, akár életveszélyes szövődmények is a koronavírus-fertőzés miatt.

Ugyanilyen fontos az is, hogy figyeljünk oda egymásra, viselkedjünk felelősségteljesen ezekben a nehéz napokban és hetekben. Különösen azok, akik most térnek haza külföldről. Őket nyomatékosan kérjük arra, hogy vegyék komolyan a hazaérkezés utáni karantént, és mindannyiunk érdekében vállalják a 14 napos önkéntes otthonmaradást. Ha a szomszédok tudnak olyan családról, aki most tér haza külföldről, kérjük, hogy ők is figyelmeztessék őket a karantén fontosságára, és arra, hogy ha lehet, ne csak a szomszédokkal, hanem saját családtagjaikkal se érintkezzenek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…