2023. 11. 29. szerda

Taksony
1 EUR 380 HUF
1 GBP 438 HUF

Fokozott felelősségvállalás a hazatérőktől, fokozott figyelem az idősek felé

A koronavírus az eddigi tapasztalatok szerint – noha a fiatalok között is fertőz és előfordulnak súlyos, vagy tragikus kimenetelű esetek is – az idősekre és a krónikus betegekre a legveszélyesebb. Éppen ezért ismét kérünk minden miskolcit, különösen a 60-65 év felettieket, hogy saját érdekükben mindenképpen maradjanak otthon. Ha tehetik, családtagjaikkal se érintkezzenek, sőt, a bevásárlás, az idősek ellátása is izolálva történjen.

A legbiztonságosabb az, ha a hozzátartozók egyszerűen csak leteszik a megvásárolt élelmiszereket, gyógyszereket idős rokonaik ajtaja elé, ugyanis éppen az időseknél alakulhatnak ki a legkönnyebben súlyos, akár életveszélyes szövődmények is a koronavírus-fertőzés miatt.

Ugyanilyen fontos az is, hogy figyeljünk oda egymásra, viselkedjünk felelősségteljesen ezekben a nehéz napokban és hetekben. Különösen azok, akik most térnek haza külföldről. Őket nyomatékosan kérjük arra, hogy vegyék komolyan a hazaérkezés utáni karantént, és mindannyiunk érdekében vállalják a 14 napos önkéntes otthonmaradást. Ha a szomszédok tudnak olyan családról, aki most tér haza külföldről, kérjük, hogy ők is figyelmeztessék őket a karantén fontosságára, és arra, hogy ha lehet, ne csak a szomszédokkal, hanem saját családtagjaikkal se érintkezzenek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek