2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Foglalkoztatottság Harsányban

Befejezéséhez közeledik a pilot jelleggel elindított speciális közfoglalkoztatási program Harsányban. A mintaprogram a közfoglalkoztatásba nehezen bevonható személyek foglalkoztatását és foglalkoztathatóságát kívánja fejleszteni oly módon, hogy számukra a közfoglalkoztatás mellett munkaerő-piaci, szociális és egészségügyi szolgáltatásokat nyújt.

A településen kialakított közfoglalkoztatási pontban 20 fő a községben és a környező településeken lévő halmozottan hátrányos helyzetű személy foglalkoztatása vált lehetővé november 30-ig. Az itt dolgozók mappákat, dossziékat, borítékokat és seprőt készítettek. „Nagy öröm számomra, hogy lehetőséget kapunk a mintaprogram elindítására, mely nagyon hasznos volt és bízom a folytatásában, hiszen ennek segítségével a településen mindenki számára tudunk az egészségügyi állapotának, képzettségének megfelelő munkát biztosítani.” – hangsúlyozta Szabó Gergely polgármester

A településen az utóbbi hónapokban sokat javult a munkaügyi helyzet, lényegében teljes a foglalkoztatottság. Több sikeres program eredményeként nagymértékben lecsökkent a közfoglalkoztatásban lévő száma, hiszen egy együttműködésen alapuló modell segítségével tömegesen sikerült közfoglalkoztatásban dolgozók átvezetése, integrálása az elsődleges munkaerőpiacra. Emellett egy csökkent munkaképességűeket foglalkoztató cég is letelepült a községben, mely több környező településről is foglalkoztatja a munkavállalókat.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek