2024. 04. 27. szombat

Zita
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

Foglalkoztatási paktum 15 településen

Nyékládháza és térsége helyi foglalkoztatási együttműködés paktumszervezetének alakuló ülése volt tegnap.

A paktumszervezet célja a helyi foglalkoztatási paktum megalakítása, együttműködési megállapodás aláírása és a paktumstratégiájának az elfogadása.Az együttműködés célja a további munkahelyteremtés, minél több ember kijuttatása az elsődleges munkaerőpiacra és az ebből fakadó gazdaság­élénkítés.

A Társulás tagjai: Berzék, Bükkaranyos, Bükkszentkereszt, Emőd, Harsány, Kisgyőr, Kistokaj, Köröm, Mályi, Nyékládháza, Ónod, Répáshuta, Sajóhidvég, Sajólád és Sajópetri.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében elnyert projekt 336 millió forint európai uniós támogatás segítségével valósulhat meg az elkövetkező 3 évben.

– A projekt lényege, hogy a társulás településein lévő meglévő munkaerőt feltérképezve minél gyorsabban és hatékonyabban integrálhassuk az elsődleges munkaerőpiacra, csökkentve a munkaerőhiányt és ösztönözve a gazdaság bővülését – mondta Szabó Gergely, az Irányító Csoport elnöke, Harsány polgármestere.

A következő lépésben a paktum tagjai konzultálnak egymással,  adatokat gyűjtenek és információt cserélnek. Ezek után kerülhet konkrét intézkedésre sor. Számba veszik, hogy melyik településen milyen munkaerőtöbblet van, azok az emberek milyen képességekkel rendelkeznek, és szükség van-e a képzésükre, illetve milyen munkaerőigény van. Ha ez a rendszer működik akkor hatékony lesz a munkaerő-integráció.

A napirendi pontok között szerepelt továbbá az ügyrend, a munkaterv, megvalósíthatósági tanulmány és foglalkoztatási stratégia elfogadása.

Fotó: Szabó Gergely Harsány polgármestere, Török Dezső a BAZ megyei Közgyűlés elnöke

Fotó:OL

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek