2024. 04. 18. csütörtök

Andrea, Ilma
1 EUR 393 HUF
1 GBP 460 HUF

Figyelemmel a fedél nélküliekre (is)

Enyhébb és hidegebb napok váltakoznak; az évszakhoz képest is rapszodikusnak mondható az időjárás. Egy azonban változatlan: szociális szempontból krízis időszak van.

Erre tekintettel a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Kazincbarcikai Katasztrófavédelmi Igazgatósága megkereste Kazincbarcika Város Polgármesterét a hajléktalanok és a fedél nélkül maradtak elhelyezését, segítését illetően.
Kazincbarcikán ezen feladatokat a Szociális  Szolgáltató Központ látja el.
István Zsolt igazgató a téma kapcsán kiemelte: a rászoruló hajléktalan, fedél nélkül, nem lakás célú épületekben élő emberek folyamatosan igénybe tudják venni a központ által üzemeltetett Éjjeli Menedékhely és Nappali Melegedő intézményeinek ellátását.
A Mátyás király úton található intézményi egység nagyon széles palettán nyújt állandó szolgáltatásokat az arra rászorulóknak, mindezek mellett pedig a krízis időszakban élelmiszerosztás, meleg étel főzés is van, illetve az utcai szociális munkások is dolgoznak a hajléktalanokért.  
Szitka Péter polgármester elmondta: Kazincbarcika Város Önkormányzata folyamatosan foglalkozik a témával és korrekt együttműködésben kezeli a kérdést a helyi szolgáltatóval, az illetékes hatóságokkal, de például a Kazincbarcikai Polgárőrség is fontos láncszeme a hajléktalanok, fedél nélküliek problémakezelésének.                                         


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…