2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Fidesz ma úgy „segít” a miskolciaknak, hogy még azt is elveszi, amijük van

A kormány 450.000.000 forintot venne ki a miskolciak zsebéből.

 Ahelyett, hogy támogatnák a védekezésben erőn feletti munkát végző önkormányzatokat, a kormány 450.000.000 forintot venne ki a miskolciak zsebéből.

A helyi önkormányzati képviselőik pedig olyan javaslatokkal állnak elő a nyilvánosságban, amelyeknek az ellenkezőjét támogatták a helyi Operatív Törzs ülésein.

 

A kormány valós támogatások helyett közel félmilliárd forinttal rövidítené meg Miskolc város költségvetését járványügyi segítség címén. Azt a költségvetést, amely már most is borotvaélen táncol a járvány miatti bevételkiesések és a fideszes városvezetés 9 éves felelőtlen gazdálkodása miatt.

 

Ahelyett, hogy a helyi fideszes politikusok minden erejüket latba vetve lobbiznának a kormánynál a város-védelmi feladatok érdekében, hogy Miskolc több pénzhez jusson, ehelyett boldogan mosolyognak maszk-osztós képeken és asszisztálnak ahhoz, hogy a kormány még azt a kicsit is elvenné, ami maradt.

 

A miskolci Fidesz-KDNP hetek óta álságos politikát folytat.

 

Az előző városvezetés – Alakszai Zoltán felügyelete alatt – a csőd szélére taszította a miskolci tömegközlekedést, most újabb és újabb igényeket nyújt be a cég működésével kapcsolatban.

 

A Fidesz-KDNP a helyi Operatív Törzs ülésén egyetértett abban, hogy a 15 perces türelmi idő elegendő könnyítés a hétköznapi parkolási problémák megoldására. Támogatta, hogy a lakosság inkább maradjon otthon, tehát nem célravezető a teljes ingyenesség bevezetése.

 

Ezeken az üléseken (ahová Veres Pál polgármester hívta meg az ellenzéki frakcióvezetőket) Alakszai Zoltán még támogatta a fenti javaslatokat, amelyeket most álságosan kritikával illet. Ellenvetésük, javaslatuk nem volt. Ma már a nyilvánosságban a díjmenetes parkolás mellett kampányolnak.

 

A Velünk a Város frakciója azt várja el a miskolci ellenzéktől, hogy tartsa magát az eredeti ígéretéhez!

Fejezzék be végre a gyermeteg politikai játékot és tegyenek meg mindent, hogy

·     a Kormány segítse az önkormányzatot, ne pedig akadályozza,

·     adjon a településeknek, ne elvegyen tőlük.

·     hagyja az iparűzési adót és a gépjárműadót a városoknál!

Simon Gábor, frakcióvezető;

Hegedűs Andrea, frakcióvezető-helyettes

Badány Lajos, frakcióvezető-helyettes

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek