2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Fesztiválvárosság, turisztikai kampány

Miskolc az Utazás Kiállításon

2013. március 1-jén az Expon Nagy Júlia TDM ügyvezető és Pfliegler Péter alpolgármester tájékoztatta a sajtó képviselőit az utazási kiállítás miskolci megjelenéséről.

Nagy Júlia, a miskolci TDM ügyvezetője elmondta: a TDM 2012. szeptemberi megalakulása óta a szervezet nagy utat tett meg. Átalakította a Tourinform szolgáltatási körét, útjára bocsátotta a www.hellomiskolc.hu oldalt, ahol immáron több mint 270 miskolci élményelem kerül bemutatásra, elindította nagyközönségi és szakmai Facebook oldalait és hírleveleit, s az Utazás 2013 kiállításra megjelent az első önálló nyomtatott kiadványa is, amelyet március végére további kiadványok követnek majd.

– Sikeresen indultunk a TDM szervezetek számára kiírt pályázaton, amelynek célja elsősorban a turisztikai információszolgáltatás bővítése Miskolcon és környékén. Olyan mobiltelefonos applikációt fejlesztünk, amely nemcsak a turisztikai szolgáltatásokat listázza, hanem önálló városnéző sétákat és bükki túrákat is kínál a vendégeknek. Sőt, az alkalmazás segítségével rögzített fotók a közösségi médiában is megjelenhetnek. E mellett az év folyamán új, célcsoportokra koncentráló kiadvány-csomaggal rukkol elő a szervezet, ahol az imázsépítés mellett az érdeklődési körnek megfelelően a legvonzóbb élmények bemutatása is cél. Szintén új elem, hogy a 2013-ban induló turisztikai kampányban Miskolcon élő, és Miskolcról származó hírességek is megjelennek majd – mondta Nagy Júlia TDM menedzser.

Pfliegler Péter alpolgármester a sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy Miskolc mára kibújt abból a skatulyából, amibe a várost egyébként sikeres ipari múltja kényszerítette.
– Sok munka van e mögött, és az eredmény önmagáért beszél. Miskolcot fesztiválokkal, gasztronómiai érdekességekkel és a csodálatos természeti látnivalókkal azonosítják itthon és külföldön egyaránt, mint például az Európában egyedülálló Barlangfürdővel és a középkorban épült Diósgyőri várral. Nincs az a hónap és évszak, amikor nálunk unatkozni lehetne – mondta az alpolgármester.
Pfliegler Péter a „fesztiválvárosságról” is büszkén mondta el, hogy a kínálat nagyon színes, s jól tudják már ezt a mozi, az opera, a sport szerelmesei is. A téli hidegben a Kocsonyafesztivál színesíti Miskolcot, de a régiségek után kutatók is böngészhetnek a belvárosban minden hónap első vasárnapján, aki pedig remek zenék mellett különleges csapolt söröket szeretne kóstolni a kora őszi estéken, azokat a Sörfesztivál-hétvége várja szeptember elején.
– Nagyon hosszan lehetne folytatni a sort, de mindenkinek ajánlom, hogy jöjjön ki az Expora, tapasztaljon, tájékozódjon, és végezetül döntsön Miskolc mellett. Biztosan nem fog csalódni – tette hozzá Pfliegler Péter.

A miskolciak vendégekkel is készülnek. Szombaton délután a standnál találkozhatnak és beszélgethetnek a város büszkeségeivel, Deák-Bárdos Mihály olimpikon birkózóval és Kamarás Máté Múzsa-díjas musical énekessel, aki nemcsak Európában, de Ázsiában is sikeres művészként dolgozik.

Az utazási kiállításon folyamatosan vetítik az először szeptemberben, a város új arculatának bemutatásakor debütált Miskolcot bemutató imázsfilmet, a Bíborszél, illetve a Hooligans miskolci kötődésű számaihoz készült klipeket, valamint a Kamarás Mátéról és Deák Bárdos Mihályról készült filmeket.

Lesznek továbbá nyereményjátékok, meglepetés ajándékok, és az érdeklődők megkóstolhatják az egyedi ízvilágú Miskolczi Kolbászt, a miskolci perecet, a lillafüredi pisztrángot valamint a Korty sört is a négy napos Miskolc-mustrán.

A „fesztiválvárosság bizonyítéka” megtekinthető:

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…