2024. 05. 1. szerda

Fülöp, Jakab
1 EUR 391 HUF
1 GBP 457 HUF

Festékadománnyal és betegőrző monitorral segíti a Borsod megyei kórházat a Poli-Farbe

A központi egészségügyi intézmény két forgalmas tagegységének falfelületei újultak meg

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház két tagintézménye a bócsai festékgyár „Poli-Farbe – Színnel-lélekkel” pályázatán hatmillió forint értékben, összesen több mint 17 ezer m² falfelület festésére elegendő támogatásban részesült. A vállalat segítségének köszönhetően három tagkórházi osztály megújulásán túl a miskolci urológián egy újabb életmentő műszert is üzembe helyezhettek.

 A Poli-Farbe Kft. idén tavasszal meghirdetett „Poli-Farbe – Színnel-lélekkel” pályázatán a Borsod megyei központi kórház két tagintézménye hatmillió forint értékben, összesen 17 395 m² felületre elegendő festéktámogatásban részesült. Az intézménybe érkező festékadományból a megyei központi kórház miskolci Semmelweis Tagkórházának, illetve a szikszói II. Rákóczi Ferenc Tagkórházának forgalmas egységeit szépítették meg. A miskolci tagintézményben a bőrgyógyászati és az infectológiai – a fertőző betegeket kezelő – osztály, a szikszóiban pedig a belgyógyászati osztály kapott újabb, tetszetősebb és higiénikus külsőt. A pályázaton közel 2 000 m2-re elegendő speciális, kifejezetten egészségügyi intézményekbe, helyiségekbe kifejlesztett Poli-Farbe Medi-Farbe diszperziós beltéri falfestéket is nyert a kórház. A különleges festék amellett, hogy tartós és esztétikus bevonatot képez, fertőtleníthető és a vegyszerekkel szemben is ellenálló. A kórtermek, vizsgálók, műtők, folyosók és közösségi terek felújítási munkálatait gyakorlott vállalkozó és szakmai gárda bevonásával végezték, amely garanciát jelent arra, hogy az intézményeket felkereső betegek és kísérőik, illetve a kórházi dolgozók hosszú ideig minőségi körülményekkel találkozhatnak.

A kórházi pályázaton a Poli-Farbe a festékadomány mellett nettó 440 ezer forint eszközbeszerzési támogatást is biztosított a Borsod megyei központi kórháznak, amelyből egy betegőrző monitort vásároltak az Urológiai Osztálynak. Az iMEC-12 érintőképernyős készülék az egyik legmodernebb és leginkább alkalmazott orvosi berendezés a területen, amelynek nagy hasznát veszik a 60 ágyas urológián. Az osztály eszközparkjában ennek előtte csupán egy betegőrző monitor működött, miközben évente több mint kétezer endoszkópos és laparoszkópos műtéti beavatkozást végeznek, a nagy ágyszámhoz és műtéti számhoz – a kiváló minőségű orvoslás szinten tartásához – elengedhetetlenül szükséges a betegőr-monitorok számának növelése.

Dr. Révész János, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója hangsúlyozta: minden jótékonysági akciónak örülnek. Az elmúlt időszakban számos hasonló adományozás történt az intézmény tekintetében, mindez azt jelzi, hogy a társadalmi összefogás az egészségügyi ellátórendszer felé egyre szélesebb körökben nyilvánul meg.

Köszönetet mondott a támogatásért, hozzátéve, a közintézmények, közszervezetek mellett egyre több cég és tehetős vállalkozás is szerepel az adományozók között. A támogatásnak köszönhetően nemcsak a higiéniai körülmények javultak, de esztétikai szempontból is jelentős a változás, amely fontos a betegelégedettség szempontjából – mondta a főigazgató.

„A kórházsegítő pályázatunkat azzal a céllal hirdettük meg, hogy érdemben és hathatósan segítsünk minél több magyarországi kórháznak – így a rövidebb-hosszabb ideig ellátásban részesülő páciensnek, illetve a hazai egészségügyben dolgozó lelkiismeretes munkatársaknak –, mert az ellátás körülményeinek javítása mindenkinek alapvető fontosságú. Az esztétikai szempontok mellett szerepet játszottak a higiéniai tényezők is, hiszen egy gondos, megfelelő minőségű tisztasági festés nagy jelentőséggel bír egy egészségügyi intézmény életében. Örömmel tölt el, hogy a miskolci megyei kórház két fontos tagintézményének látogatói, munkatársai külsőleg megújult osztályokkal találkozhatnak, illetve, hogy sikerült egy olyan orvosi műszer beszerzését is támogatnunk, ami a mindennapi betegellátást segíti” – fogalmazott Szabó Antal, a Poli-Farbe ügyvezetője.

A Poli-Farbe csaknem 30 éves fennállása óta több sikeres társadalmi célú aktivitást szervezett, elkötelezetten segíti az iskolák, óvodák, közintézmények, kórházak élhetőbb környezetének kialakítását. A bócsai Poli-Farbe Vegyipari Kft. „Színnel-lélekkel” elnevezésű pályázatára a június 30-i határidőig 27 egészségügyi intézmény nyújtotta be pályázatát az ország számos pontjáról, a rendelkezésre álló keretösszeg kétszeresére érkezett pályázati igény. A kiírásban a vállalat 85 000 négyzetméter falfelületre elegendő festéket és nettó 5 millió forint értékű eszközbeszerzési keretet biztosított. A rendelkezésre álló forrásból kilenc kórház részesült, és kezdheti meg a felújítást idén ősszel.

A pályázat nyertes intézményei 2019-ben:

  • Bács-Kiskun Megyei Kórház, Kecskemét
  • Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház, Miskolc
  • Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház, Szentes
  • Észak-Közép-Budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő, Budapest
  • Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet, Budapest
  • Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet, Szolnok
  • Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet, Eger
  • Péterfy Kórház- Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet, Budapest
  • Szent Margit Kórház, Budapest

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Nem létező áru
Több mint harmincmillió forint kárt okoztak azok a hamis termékek, amiket a legális áruk között találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési I…