2024. 05. 14. kedd

Bonifác
1 EUR 387 HUF
1 GBP 450 HUF
Feljelentés kiegészítés Molnár Oszkár feljelentése nyomán

Feljelentés kiegészítés Molnár Oszkár feljelentése nyomán

Feljelentés kiegészítés Molnár Oszkár feljelentése nyománA Molnár Oszkár országgyűlési képviselő által a Legfőbb Ügyészségen tett feljelentés ügyében eljárás indult, melyet a Legfőbb Ügyészség a B.-A..-Z. Megyei Főügyészségnek adott át, a megyei főügyészség pedig beavatkozás emberi génállományba elnevezésű ügyként kezelve az eljárást feljelentés kiegészítést rendelt el, melyet a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányságnak kell elvégeznie, amire 15 napja van – tájékoztatta az Észak-Magyaroprszágot dr. Martossy György, a B.-A.-Z. Megyei Főügyészség szóvívóje.

Molnár Oszkár tavaly egy önkormányzati ülésen tett kijelentésével került a figyelem középpontjába, amelyben azt mondta: a környékbeli, javarészt romák lakta településeken a várandós anyák gumikalapáccsal ütik a hasukat, szándékosan ártanak magzatuknak, hogy felvehessék a fogyatékos gyermekek után járó magasabb szociális juttatásokat. Mondatait több jogvédő-, valamint roma szervezet elítélte, volt aki fel is jelentette emiatt. Molnár Oszkár először azt nyilatkozta, hogy ő nem tesz feljelentést, mert azokat az embereket, akik igazolni tudnák szavait, megingatta az ügyben kirobbant „médiahadjárat”.

Tavaly decemberben azonban a Legfőbb Ügyészségen mégiscsak feljelentést tett magzatkárosítás, valamint fiatal- és gyermekkorú lányok megrontása miatt. Felhívta a figyelmet arra a folyamatra is, hogy többen állami gondozásba helyezik gyermekeiket, akiket egy közeli hozzátartozó magához vesz, majd visszaadja őket vér szerinti szüleinek.

Forrás:boon.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

DRESSZKÓD: ART DECO
Divat és életmód az 1920-30-as évekből Új fejezetéhez érkezett az Iparművészeti Múzeum legnépszerűbb kiállítás-sorozata, a Dresszkód. Éppen csak sz…