2024. 04. 23. kedd

Béla
1 EUR 394 HUF
1 GBP 457 HUF

Félidőben a Miskolci Mobilitási Hét!

Rendben zajlik a Miskolci Mobilitási Hét rendezvénysorozata, mely az elmúlt héten, szombaton a Bükki Kerékpáros Teljesítmény túrával indult. Már eddig is több mint ezren éltek a gazdag programkínálat lehetőségeivel.

Közel háromszázan kerékpároztak és gyalogoltak a hétvégén, ők két kerékkel érkezve kedvezménnyel léphettek be például a Miskolci Állatkertbe és a miskolci kulturális intézményekbe is. Vasárnap riksa taxizhattak az Erzsébet téri termelői napra látogatók, míg a specialitásokra ínyenc bringások traccspartin faggatták a neves miskolci kerékpárváz építőt.

Hétfőn az eljutási versenyen ismét a kerékpár győzött az eljutási versenyen, s mint a mellékelt grafika igazolja, ez immár évek óta megdönthetetlen a benzines járművek által. Kedden Diósgyőriek számára szervezett városrészi napot a Factory Aréna és a Zöld Kapcsolat Egyesület, míg a Kerékpáros Miskolc csapata a családokkal a meghirdetett Kidical Massal a Diósgyőri várig tekertek.

Programok szerdától:

Az időjárás jelentések sorozatban kedvezőtlenebbnek ígérkeznek, mint a valóság, így a rendezvénysorozat további programjaira bátran készülődhetnek a miskolciak. Egész héten érdemes megkeresni a Városház téri parkolóban például a közlekedésbiztonsági (kerékpáros-pálya, részegszemüveg, lábbal hajtható gyerek gokart, biztonsági öv szimulátor, fékezd magad!). Szerdán BRINGÁS REGGELI 5-9 óra között a Centrum Áruház előtt, az egyetemi sportnap keretében pedig kerékpáros programok várják a hallgatókat és oktatókat egyaránt. Csütörtökön a BAZ Megyei Rendőr-főkapitányság KRESZ-FESZT-et hirdetett a benevezett iskolai csapatoknak, a Megyei Önkormányzat pedig klímavédelmi szemléletformáló rendezvényt tart a Városház téren.

Európai Autómentes Nap:

Pénteken, az Európai Autómentes Napon egész napos programfolyam vár minden korosztályt. A szervezők kérik a gépjárművezetők megértését. Az autós közlekedéstől a következő útszakaszokat zárják le 7,30 és 16 óra között: Hunyadi János utca Városház tér és Dayka Gábor utca közötti szakasza, valamint a Bartók Béla tér. Ellenben egész nap ingyenes utazási lehetőséget kapnak az MVK Zrt. járművein az érvényes forgalmi engedéllyel rendelkezők és családtagjaik. Ne lepődjünk meg, ha ebből az alkalomból 10-18 óra között az Ikarus 620-as veterán autóbusz, és egy SGP bécsi villamos érkezik a megállókba és arra szállhatunk fel.

A Városház téren 9 órakor Mobilitási Futásra várják az óvodásokat valamint az általános és középiskolásokat. Aszfaltrajzverseny, játékos versengések, kicsik két és négy keréken ügyességi versenye zajlik. Ugyancsak kilenctől tekerhetnek a „Miskolci Csajok a Bicajon”. Ez egy váltókerékpározás, fél órás váltásban bátorító tekerés a nőtársak számára. Tíztől Mobilitási verseny zajlik általános- és középiskolák csapatai számára. 10:30-tól buszhúzó verseny, famászó verseny, kerékpár ügyességi, asztali foci, páros gyorsasági kerékpárverseny, hevederen való egyensúlyozás, utcai kosárverseny, lépkedjünk, mobilitási TOTÓ

Nevezni a koordináló szervezet email címén lehet: factoryarena@gmail.com

Nem marad el a magánszemélyek számára részvételre alkalmat adó Mobilitási PONTGYŰJTŐ játék sem. Az idei kínálat: kerékpáros, BMX, roller, görkori, gördeszka, KRESZ ügyességi versenyek, energia bringa, fajátékok, tekerj egy turmixot!, szerencsekerék, KRESZ-társas,  ÁNTSZ egészségügyi állapotfelmérés, tekerj és töltsd fel a telefonod, óriás társasjátékok, mobil kötélpálya, kooperációs játékok ejtőernyő segítségével, információs tanácsadás, kreatív foglakozások, labdajátékok, pontjátékok…

Az egyik legizgalmasabb program várhatóan ismét az óriás trambulin kipróbálási lehetősége lesz a legvagányabb gyermekek és felnőttek számára.

A munkahelyi és felnőtt csapatokat is játékos-sportos versenye invitálják a szervezők: 14:00-15:00 buszhúzó verseny, famászó verseny, kerékpár ügyességi, asztali foci, páros gyorsasági kerékpárverseny, hevederen való egyensúlyozás, utcai kosárverseny, lépkedjünk, mobilitási TOTÓ  várja őket. Valamennyi versenyző csapat, pontgyűjtő ajándékokat, díjat vehet át.

A kisebbeket a Vaga Banda kosaras játszóháza várja. Szerepel még a kínálatban: MVK totó az MVK standnál, Miskolc Sketchers – Unofficial (utcai közösségi rajzolás),

Játszóház, „Legyetek jók, ha tudtok!” – drog prevenciós sátor, kitűző készítés, és ha netán meghibásodna a bringánk, a helyszínen rendelkezésre áll majd kerékpár szerviz is.

A Kormányhivatal Környezetvédelmi Mérőközpont levegőtisztaság-védelmi mérőrendszerét mutatja be, a Vöröskereszt elsősegély bemutatót tart.

14-18 óra között a „BIKESAFE” program keretében a kerékpárral érkezők ingyenesen regisztrálhatják kétkerekűiket egy központi adatbázisban a BAZ Megyei Rendőr-főkapitányság szervezésében.

Az egy hetes rendezvénysorozat 17 órakor induló XX. CRITICAL MASS-sal zárul. Gyülekezés 16:45-től, indulás 17:00 órakor a Sportcsarnok elől az Egyetemig. Lámpa használata ajánlott! Visszaérkezés kb. 18:10-kor a Városház téri KerékBárhoz, ahol a Zöld Kapcsolat Egyesület „állófogadásánál” falatozva, beszélgetve, akár értékelni is lehet az idei, miskolci Mobilitási Hét rendezvénysorozatát.

Részletes program:

https://www.facebook.com/notes/miskolci-mobilit%C3%A1si-h%C3%A9t-aut%C3%B3mentes-nap/miskolci-mobilit%C3%A1si-h%C3%A9t-programjai-2017-szeptember-16-22/1721141018188006/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek