2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Felavatták az élményvonat Tokaj nevű szerelvényét

2011. május 28-án élményvonat érkezett Budapestről a Tokaji Borok Fesztiváljára. A Tokaj-Hegyalja, Taktaköz, Hernád-völgye TDM szervezet és a MÁV Nosztalgia kft. együttműködése értelmében ettől az évtől kezdve rendszeresen indulnak nosztalgia, illetve élményvonat járatok a Tokaji Borvidék rendezvényeire. Az együttműködés és a közös marketing érdekében került sor a Tokaj nevű szerelvény avatójára.

Az élményvonat 9 órakor indult Budapestről, az utasokat buliszerelvény és étkezőkocsi is várta. A hangulatról a MÁV Nosztalgioa Kft személyzete gondoskodott, borral, pálinkával és harapnivalóvgal is kedveskedtek a vendégeknek. Út közben idegenvezető mutatta be a résztvevőknek a Tokaji Borvidéket, a fesztiválprogramban részt vevő borászatokat és természetesen a fesztiválprogramot. A három órás út így nagyon gyorsan elrepült.

Az állomáson a tokaji citerazenekar előadása várta a vendégeket, majd Májer János, Tokaj polgármestere, valamint Hidvéginé Molnár Judit,a Magyar Turizmus Zrt. Észak-magyarországi regionális Marketing Igazgatóságának igazgatója köszöntötte az érkezőket. A szerelvényt a történelmi egyházak képviselői is megáldották.

A következő élményvonat október 1-jén indul a Tokaji Borvidékre a Tokaj-hegyaljai Szüreti Napokra, a 2012-es programokkal kapcsolatban pedig már elkezdődött a szakmai egyeztetés a Máv Nosztalgia Kft és a Tokaj-Hegyalja, Taktaköz, Hernád-völgye TDM szervezet munkaszervezete között,- írja a tokaj.hu.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek