2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Fejlesztés Miskolctapolcán

Megújul a Barabits sétány

Jövő hét hétfőn, április 25-én kezdődik a miskolctapolcai Barabits sétány felújítása. Cél, hogy a turisztikai főszezonra a városrész e része is szebbik arcát mutassa az egyre nagyobb számban Miskolcra érkező vendégek és az ott élők felé.
A mostani ideiglenes felújítás során a Barabits-sétány az eredetihez hasonló, biztonságos állapotba kerül. A miskolctapolcai sétányok végleges felújítása, ezen útszakasszal együtt – a városvezetés tervei szerint – TOP-os pályázati keretből valósul majd meg.
A Barabits sétány kezdődő munkálatairól Nehéz Károly, a terület önkormányzati képviselője elmondta, az eredeti állapot visszaállítása és az azzal egyenértékű, „műkő látványú”, csiszolt, fugázott, fehér betonfelület kialakítása a leginkább gazdaságos és gyors megoldás a hibás részek felújítására.
A tervezett munkálatokat a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. az Önkormányzati támogatási forrásokból származó saját költségvetéséből valósítja meg.
A felújításnak köszönhetően a buszmegálló és a Barlangfürdő közötti útszakaszon a jelenleg lezárt sétányrészt is használhatják majd a város lakói és az idelátogató turisták.
Nehéz Károly idén már saját képviselői keretéből új utcabútorokat, padokat, hulladékgyűjtőket vásárolt a városrészben. – Nagyon fontos, hogy Miskolc kiemelt turisztikai területei rendben várják a vendégeket, de nekem ugyanúgy fontos, hogy az itt élők igényeit is szolgálják a fejlesztések. Nagyon sokan a belvárosból vagy más városrészekből is Miskolctapolca parkjaiban, zöld területein pihenik ki a mindennapok fáradalmait, ezért fontos, hogy ehhez megfelelő környezet teremtsünk. A parkok és zöldfelületek rendben tartása, az utcabútorok kihelyezése mellett a sétány felújítása is ehhez járul hozzá –fogalmazott a képviselő.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek