2024. 07. 26. péntek

Anna, Anikó
1 EUR 393 HUF
1 GBP 467 HUF

Fagypontban is biztos pont a rendőrség!

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a rendőrök napok óta kiemelt figyelmet fordítanak az időjárási viszontagságok elől menedéket kereső, valamint egyéb okból rászorult személyek megsegítésére.  Az intézkedéseknek köszönhetően több tucat ember életét mentették meg a járőrök. Az elmúlt huszonnégy órában is okozott, illetve okozhatott volna problémát a zord időjárás.

Egy 24 éves fiatal anyuka hétfőn (február 06.) este hívta a Szerencsi Rendőrkapitányság ügyeletét. A fiatalasszony többek között elmondta, azért kéri a rendőrök segítségét, mivel lekéste az esti buszt, így Szerencsről nem tud hazajutni két hónapos gyermekével Sóstófalvára. Az átfázott anyát és gyermekét a járőrök bekísérték a kapitányságra, majd otthonukba szállították a kis családot.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság szolgálaton kívüli rendőre értesítette a kapitányság ügyeletét, hogy egy idős férfi veszélyeztetett állapotban van. A földön fekvő ittas férfihez a rendőrségi ügyelet hívta ki a mentőszolgálat munkatársait, akik kórházba szállították az 58 éves kazincbarcikai férfit, aki már kihűléses tüneteket mutatott.

A fagyos utak óvatosságra intenek!

Hétfőn nem sokkal 12.00 óra előtt egy kisteherautót vezető sofőr megcsúszott a havas-jeges úton így nem tudott megállni járművével az olaszliszkai vasúti kereszteződés előtt, aminek következtében becsúszott a sínekre. A gépkocsi érintőlegesen ütközött a Sárospatak irányából Szerencs felé közlekedő személyvonattal. A közlekedési balesetben a vonaton utazók közül senki nem sérült meg, az autó 42 éves sofőrje azonban nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A baleset körülményeit a Sárospataki Rendőrkapitányság vizsgálja. Az elsődleges adatok alapján megállapítható, hogy a jármű vezetője későn reagált a tilos jelzésre, így a kisteherautó becsúszott a sínekre. A rendőrség az eset kapcsán felhívja a figyelmet, hogy a rendkívüli időjárási viszonyokhoz alkalmazkodva közlekedjenek!

A Miskolci, illetve a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság folytat közigazgatási eljárást egy-egy kihűléses haláleset ügyében. Egy 77 éves miskolci nőt még február 5-én a reggeli órákban szállítottak lakásáról kórházba kihűléses tünetekkel. A nyugdíjas néni életét már nem lehetett megmenteni, halálának oka az elsődleges adatok szerint kihűlés. Egy 60 éves egerlövői nőre február 6-án reggel találtak rá lakása udvarán. Az asszony feltehetően elesett, aminek következtében kihűlt. Mindkét esetben kizárható az idegenkezűség, a rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a rendkívüli halálesetek körülményeit.

Információs háttér:

A tartósan hidegre fordult időjárás következtében megyénkben a rászorulókat, elesetteket, magányosan élőket, valamint a hajléktalanokat ismételten fenyegeti a kihűlés veszélye. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság és szervei a szélsőséges téli időjárási körülmények között is megfelelő szociális érzékenységgel közreműködnek a probléma megoldásában.

Az intézkedő rendőri állomány nagyobb figyelmet fordít a közterületen az időjárási viszontagságok elől menedéket kereső, valamint egyéb okból rászorult személyek megsegítésére.

Megyénk rendőrei fokozottan segítik az időjárási viszonyokból eredő megpróbáltatások elviselésében a fedél nélkül élő hajléktalanokat, és minden más arra rászoruló személyt!

A rendőrség felkészült a veszélyeztetett emberek gyors krízisellátásának segítésére, amelynek érdekében együttműködik a társ-rendvédelmi szervek dolgozóival, a Közterület Felügyelet, a Természetvédelmi Őrszolgálat, és a polgárőrség munkatársaival, illetve jól működő kapcsolatrendszert épített ki az ügyeleti és a hajléktalan ellátó intézmények diszpécser központjai között. A szolgálatot teljesítő rendőr haladéktalanul gondoskodik a sérült, illetve a krízishelyzetben lévő hajléktalan mentővel történő elszállíttatásáról.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében tavaly télen összesen 20-an veszítették életüket kihűlés miatt, ezzel szemben a jelenlegi hideg évszakban tizenöten haltak meg. A különböző egyedi esetek vizsgálata során a rendőrség azt tapasztalta, hogy míg korábban és jellemzően közterületen fordultak elő ilyen jellegű elhalálozások, addig az elmúlt év téli hónapjaiban saját tulajdonú ingatlanokban történt kihűlések is előfordultak.

A rendőrség kéri a lakosság segítségét, amennyiben úgy értékelik, hogy kihűlés veszélyeztethet valakit, akkor értesítsék a rendőrséget az ingyenesen hívható 107-es, 112-es telefonszámokon.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Figyelni kell az osztalékra is
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a rendelkezésre álló adatbázisok, adatszolgáltatások és beszámolók alapján, több szempontból vizsgálja a gazdaság s…
Farkasházi Réka izgalmas nyara
Sztárvendégekkel ünnepli 18. születésnapját az ország egyik legnépszerűbb gyerekzenekara „Egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk, azt hiszem” - kezdi Far…