2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
"Ez semmi más, csak lejáratás és kampányfogás"

„Ez semmi más, csak lejáratás és kampányfogás”

"Ez semmi más, csak lejáratás és kampányfogás"„Sikkasztás és jogosulatlan gazdasági előny megszerzése miatt nyomoz a Vám- és Pénzügyőrség Észak-Magyarországi Regionális Nyomozó Hivatala a Szepessy Zsolt (független) vezette monoki önkormányzatnál – értesült a HVG.

A gyanú szerint az önkormányzatnál 2006-ban fiktív számlákkal igazolták és a helyi közmunkásokkal végeztették el egy beszakadt pince betömését, amire a Regionális Fejlesztési Tanács vis maior alapjától 3,5 millió forintot kaptak. További két esetben találtak bűncselekményekre utaló jeleket a fináncok, akik ismeretlen tettes ellen nyomoznak, bár a följelentés a parlamenti mandátumra készülő Szepessy ellen szólt. A szociális kártya ötletéről elhíresült polgármester a HVG megkeresésére elmondta, hatóságok őt még nem keresték az ügyben.” A fenti hírt a HVG közölte január 6-án.

Szepessy Zsolt, Monok polgármestere, az Összefogás Párt vezetője, így kommentálta a sajtóban megjelent híreket:

– Sem ellenem, sem a monoki Önkormányzat ellen nem folyik semmilyen eljárás, Én magam is csupán a médiából értesültem erről. Ezért meg is teszem majd a szükséges lépéseket. Azt tudtam eddig is, hogy a település előző polgármestere 2006-ban több feljelentést is tett, de ugye azóta eltelt több mint három év, és soha semmilyen vizsgálatot nálunk senki nem indított. Most 2010-ben, vajon miért? Lássuk be ez egy hajánál előrángatott történet, mondhatnám, hogy lejáratás, illetve kampányfogás. Ha az Összefogás Pártot nem alakítottam volna meg, senkinek eszébe sem jutna ilyesmit terjeszteni. Az a baj ugye, hogy ma Magyarországon mindenből lehet rendőrségi ügyet csinálni, s ha a feljelentő ismeretlen tettes ellen teszi meg a feljelentését, még következményekkel sem kell számolnia a hamisan vádlónak. Nagyon sajnálom, hogy a valóságos problémák helyett, egyesek ilyesmivel foglalkoznak.

-obe-

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek