2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Exkluzív, attraktív, értékőrző, strand épül egy év alatt Miskolctapolcán

Ilyen és ehhez hasonló jelzőket hallhattak mindazok akik ma este, a miskolctapolcai élményfürdő második üteméről szóló lakossági fórumon részt vettek. Mint megtudtuk Kriza Ákos polgármestertől,a beruházás építési engedélyezése folyamatban van, s ha ez május környékére megvan, akkor augusztus végére lesz kivitelező és 12 hónap múlva megnyitja kapuit, Európa egyik legexkluzívabb, sok látvány és élményelemmel, zöldfelülettel, 1700 négyzetméter vízfelülettel rendelkező élményfürdője épül végre azon a területen, amely 2004-től zárva, lepusztulva áll a településrész közepén.

Mielőtt Rosta S. Csaba építésznek átadta volna a szót, Sebestyén László megbízott miniszteri biztos elmondta, hogy az első ütemben lévő úszómedence vízpróbája ma volt, gőzerővel épül, s közben az öltözők és egyéb infrastruktúra építése is folyik. Azt is megerősítette, hogy mindkét ütem megvalósításához meglesz a pénz, hiszen Orbán Viktor miniszterelnök a Takata gyár alapkőletételekor a televízióban is megerősítette, hogy tartja a város vezetésnek tett ígéretét. Azt pedig Ő erősíti meg, hogy a belépőjegyek olyan áron lesznek majd, amelyek nemcsak a vendégek, hanem a miskolciak számára is megfizethetőek lesznek.

Rostás László főépítész, azt hangsúlyozta, hogy mindenkit meg kell nyugtatnia, lesz elegendő zöld, napozó és vízfelület, s bár az Aradi sétány időszakosan le lesz zárva, a Fenyő utca meghosszabbítása a strand területén, biztosítja majd ez időszakban is az átjárást.

Rosta S. Csaba ezek után lépésről lépésre a kiállított maketten, és az elkészült látványterveken mutatta be a teljes beruházást. A kis fürdőváros 12 hónapon keresztül üzemel majd, mindenki talál kedvére való szórakozást, akkor is amikor már nem a medencékben tartózkodik.  Lesznek itt csúszdák, tavirózsa és tündérrózsa medence, nyitható kupolák,vízibár fényjáték, s megszámlálhatatlanul sok élményelem.

Kovacsics Imre projekt menedzser azt is elmondta, hogy  az exkluzivitás mellett az sem elhanyagolható, hogy 100 munkahelyet teremtenek, és természetesen új közművek is épülnek a településrészen.

OBE

Fotó:OL

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek