2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Európai Uniós támogatással elkezdődött a Mátyás király úti Tagóvoda felújítása

Elkezdődtek a Kazincbarcikai Összevont Óvodák Mátyás király úti (jelenlegi nevén Füzike) Tagóvodájának teljes körű felújítási munkálatai.

A projektre az Új Széchenyi Terv keretében több mint 94 millió forint összegű vissza nem térítendő támogatást nyert Kazincbarcika városa; a hivatalos nyitórendezvényre és sajtótájékoztatóra 2013. május 27-én került sor.

Hétfőn az ünnepélyes nyitórendezvénnyel kezdetét vette a „Kazincbarcikai Összevont Óvodák Mátyás király úti Tagóvoda felújítása” elnevezésű projekt (pályázati azonosítója: ÉMOP-4.3.1/A-09-2010-0035).

Az eseményen a Kedvezményezett – Kazincbarcika Város Önkormányzatának vezetői – mellett a beruházásban közreműködő intézmények, szervek, cégek képviselői, illetve a sajtó munkatársai vettek részt.

A nyitórendezvényen elhangzott: a nagyszabású beruházás részeként kívül-belül megújul az 1976-ban épült, 90 férőhelyes tagóvoda; kicserélik a nyílászárókat, szigetelik a tetőt és a falakat, sor kerül a komplex gépészeti és elektromos megújításra, továbbá infokommunikációs fejlesztést is végeznek a szakemberek. Az Európai Uniós támogatással megvalósuló beruházás során lehetőség nyílik a teljes akadálymentesítésre, az elhasználódott belső berendezési tárgyak cseréjére, valamint mozgás- és képességfejlesztő udvarral is gazdagodik a tagóvoda.

A felújítás alatt a gyerekek a város más-más intézményegységeibe nyertek elhelyezést; a 4 csoportot a Kertvárosi és a Mesevár Tagóvoda fogadta be a beruházás idejére.

A nyitórendezvény után tartott sajtótájékoztatón Klimon István alpolgármester részletesen ismertették a projekt adatait és menetét, kiemelve azt, hogy milyen égetően fontos felújítás valósul meg a város egyik legszebb természeti környezetében lévő gyermekintézményében.

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg, a beruházás ez év szeptember 30-án zárul.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek