2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 467 HUF

Esküt tettek

Hatan tettek állampolgársági esküt március 27-én Mezőkövesden. A Polgármesteri Hivatalban megrendezett családi hangulatú ünnepség fontos pillanata a határainkon túl élő honfitársainknak.

Az új, az Országgyűlés által elfogadott törvény értelmében az elmúlt másfél évben csak településünkön több mint 150 fő igényelte és kapta meg magyar állampolgárságát. Ez alkalommal hatan érkeztek városunkba, hogy letegyék az esküt és átvegyék a magyar állampolgárságról szóló okmányokat.
„Nagyon meg vagyok hatva. Ez egy hatalmas érzés volt számomra és a családom számára. Székely megyei vagyok, a mezőkövesdiekhez a feleségemen keresztül kötődök, hiszen ő dólyai, és neki az ősei, szülei, nagyszülei Mezőkövesdről származnak. Amikor elindult ez a folyamat, hogy lehet kérni a magyar állampolgárságot, nagyon örültünk neki, az elejétől fogva támogattuk, mellette voltunk, hogy törvényesen is összetartsunk, törvényesen is magyarok legyünk, magyarul beszéljünk ott, ahol akarunk. Nagyon nagy élmény számomra és a családom számára és reméljük, hogy ezentúl a magyarság még inkább összefog.” – mondta könnyeivel küszködve Zima Alfréd.
Az ünnepélyes eskütétel elején dr. Fekete Zoltán polgármester köszöntötte a megjelenteket, majd előtte tette le az esküt a Romániából érkezett hat fő, akik így most már magyar állampolgárok is. A program a Himnusz közös eléneklésével zárult.

M. Zs.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Figyelni kell az osztalékra is
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a rendelkezésre álló adatbázisok, adatszolgáltatások és beszámolók alapján, több szempontból vizsgálja a gazdaság s…
Farkasházi Réka izgalmas nyara
Sztárvendégekkel ünnepli 18. születésnapját az ország egyik legnépszerűbb gyerekzenekara „Egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk, azt hiszem” - kezdi Far…