2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Esik az eső, több ezren a gátakon

Mintegy 12 ezren védekeztek, illetve védekeznek csütörtökön Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az áradó Bódva, a Sajó és a Hernád gátjain, ahová a honvédség újabb erőit várják.

A legkritikusabb a helyzet a Bódva mentén Edelény és Szendrő, a Hernád mentén Ócsanálos, Gesztely térségében, a Sajó mentén pedig Sajóecsegnél, Felsőzsolcánál. Eddig több mint háromszáz embernek kellett elhagynia otthonát.

A gátakat mintegy félmillió homokzsákkal erősítették, magasították, mintegy száz rendőrtiszti iskolás érkezett Edelény térségébe, s további honvédségi erőt kértek. A térségben jószerivel megállás nélkül esik az eső, az előrejelzések szerint ez így lesz az esti órákban is, a védekezést a jelenleginél is nagyobb erők bevonásával folytatják.

Mivel a Sajó árvize ismét elöntötte a Miskolc keleti városrészére bevezető utak egy részét, a forgalomelterelés miatt óriási dugó alakult ki ezen a szakaszon. A rendőség arra kér mindenkit, hogy aki teheti, válasszon másik útvonalat, vagy érdeklődjön, mielőtt útnak indul. A Magyar Közút Zrt. miskolci központjának száma: 46/560-070. Tornabarakony, Tornaszentandrás és Rakacaszend személyautóval továbbra is megközelíthetetlen Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A 27-es főút Szalonna belterületén már nehezen járható, helyenként 30 centiméteres víz hömpölyög rajta, ezért várhatóan hamarosan lezárják a forgalom el

 

Sajóecseg magára maradt?

Sajóecsegről telefonált egy olvasónk, hogy úgy érzik a település lakói, hogy nem kapnak elegendő segítséget, magukra maradtak, pedig komoly vészhelyzet van a településen.

A Katasztrófavédelem ügyeletese, Dr. Szabó Péter mentés szervező osztály vezető a következőt mondta a felmerült problémára: Nagyon súlyos a helyzet szinte mindenhol a megyében, de főleg most Edelény és Onga-Ócsanálos van igazi veszélyben. Az igaz, hogy Sajóecsegen sincs gát, de most ott működik a legtöbb szivattyú, és a polgármester kérésére ma újabb hármat küldtünk ki.

Nem maradt magára a település, hiszen ott voltak az embereink, és 1000 darab fektetőanyag is ment oda. Amit jelez a polgármester, azt természetesen minden település megkapja.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek