2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Esélyegyenlőségről Hernárdkércsen

Hernádkércs Község Önkormányzata szakmai workshopot tartott, aminek témája az esélyegyenlőség volt. Az október 21-ei rendezvényt a Komplex-telep program projektmenedzsere, Horváth-Karip Krisztina nyitotta meg. A workshop meghívott előadói Horváth Krisztina és Visnyovszky Judit, a Türr István Képző és Kutató Intézet esélyegyenlőségi mentorai voltak.
Horváth Krisztina „Esélyegyenlőségi Mozaik” című előadásában az esélyegyenlőségi mentor programjukat mutatta be, ahol felnőttképzési szakértőként tevékenykedik. A projekt keretein belül az észak-magyarországi régió három megyéjében (Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén megye) 610 településén vannak jelen összesen 50 mentorral, 20 szakmai közreműködővel és 50 projektasszisztenssel.
Visnyovszky Judit „Esélyegyenlőségi feladatok, problémák” címet viselő prezentációjának középpontjában a HEP (Helyi Esélyegyenlőségi Program) ismertetése állt. Kitért az öt hátrányos helyzetű célcsoport (nők, romák, mélyszegénységben élők, fogyatékkal élők, gyermekek és idősek) bemutatására, ezen kívül a hallgatósággal közösen áttekintették a felemelésükre, illetve integrálásukra vonatkozó stratégiákat is.
Az előadások után kötetlen beszélgetés remek lehetőséget teremtett arra, hogy a Türr István Képző és Kutató Intézet munkatársai és a jelen lévők eszmét cserélhettek a workshopon elhangzottakról, amik egy része Hernádkércs vonatkozásában is releváns.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek