2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
Erdélyi Magyar Örökség Oklevelek és Márai Emlékkő

Erdélyi Magyar Örökség Oklevelek és Márai Emlékkő

Erdélyi Magyar Örökség Oklevelek és Márai EmlékkőErdélyi Magyar Örökség Oklevelek adott át tegnap Dr. Ódor Ferenc, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei önkormányzat elnöke Szervátiusz Tibor szobrászművésznek, Raffay Ernő történésznek és Mankovits Tamás iparművésznek.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat ezzel kíván tisztelegni immár második éve a határainkon innen és azon túl élő, kivételes tehetségű magyar művészek, közéleti személyiségek, alkotók előtt, akik állandó, színvonalas munkájukat a magyar kultúra és közélet ápolására, hagyományaink megőrzésére fordítják.

Az Oklevelek átadása után került sor a Megyeháza udvarán a Márai Emlékkő felavatására, amely alkalomból Dr. Mudra Rozália Kassa Megyei Hivatalvezető Asszony és Kováts Miklós kassai nyugalmazott középiskolai tanár tartottak ünnepi beszédet.

A Márai Emlékkő tegnapi avatása szerves folytatása a tavaly, ugyancsak az Erdélyi Magyar Örökség Oklevelek átadását követő Wass Albert emlékmű és a Helikon Írótársaság előtt emléket állító Helikon Kő avatásának.

Erdélyi Magyar Örökség Oklevelek és Márai Emlékkő Erdélyi Magyar Örökség Oklevelek és Márai Emlékkő Erdélyi Magyar Örökség Oklevelek és Márai Emlékkő Erdélyi Magyar Örökség Oklevelek és Márai Emlékkő Erdélyi Magyar Örökség Oklevelek és Márai Emlékkő Erdélyi Magyar Örökség Oklevelek és Márai Emlékkő

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek