2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Épül, bővül a barcikai kerékpárút-hálózat

Tavaly október végén kezdődött el a „Kazincbarcikai kerékpárút-hálózat építése és fejlesztése” című beruházás. Az  Új Széchenyi Terv keretében megvalósuló projektre több mint 100 millió forintot nyert Kazincbarcika városa.

A mostani beruházás a 2011 januárjában elkészült és szintén uniós támogatással megvalósult kerékpárút második üteme.
A Jószerencsét-Építők-Tardonai-Mátyás király út nyomvonalán épülő kerékpárút a város szűkebb értelemben vett belterületének biztonságos kerékpáros forgalmát fogja biztonságos módon megoldani, ugyanakkor becsatlakozási lehetőséget nyújt a korábbi szakaszokhoz is.
A már kiépített kerékpárút-hálózat továbbfejlesztésével így újabb munkahelyek, közintézmények, kereskedelmi, szolgáltató- és oktatási intézmények válnak kétkerekűvel könnyebben és biztonságosabban elérhetővé.
Az építkezés jelenlegi szakaszában a Jószerencsét úton elkészült a kerékpárút, kivéve az Egressy úti körforgalomnál található szakaszt, ahol az alépítmények kivitelezése folyik. A Mátyás király úton kb. 90 %-os a készültség, míg az Irinyi iskola mögötti, illetve a Tardonai úti szakasz 100 %-ban elkészült. Az Építők útján megtörtént a nyomvonal kitűzése, folyamatosan és párhuzamosan épül a kerékpárút és járda. A frissen leesett hó hátráltatja a munkát, ám ennek ellenére a beruházás a megfelelő ütemben halad.
Mint ismeretes: a balesetveszély elkerülése érdekében a kerékpárutat a közúttól elválasztva, külön nyomvonalon vezetve, ám helyenként eltérő technikával építik ki.
A biztonságos használat és a kerékpáros közlekedés népszerűsítése érdekében tavasz elején több lakossági programot is szervez majd a Barcika Art Kft., melyekre kicsiket és nagyokat egyaránt meginvitálnak majd.

Az összesen 3.2 kilométer hosszúságú második ütem építése várhatóan 2014. március 15-én zárul, míg a teljes projekt április 4-éig tart majd.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…