2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Energetikai felújítás

BEFEJEZŐDTEK A „MISKOLC ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONÚ ÉPÜLETEINEK ENERGETIKAI FELÚJÍTÁSA” CÍMŰ PROJEKT KIVITELEZÉSI MUNKÁLATAI Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Miskolc Önkormányzati tulajdonú épületeinek energetikai felújítása” című,  projektjében nyolc önkormányzati tulajdonban lévő épületet korszerűsített.
Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata 2013. január hónapjában sikeresen pályázott a „Miskolc Önkormányzati tulajdonú épületeinek energetikai felújítása” című projektre, melynek kivitelezési munkálatai 2014. július 14-én kezdődtek és 2014. november utolsó hetében értek véget.
A projekt részeként megvalósult nyolc önkormányzati tulajdonban lévő épület (Szilágyi Dezső Általános Iskola, Katowice úti Sport Óvoda, Batsányi János Óvoda, Avastető Óvoda, József úti Óvoda, Középszer Tagóvoda, Selyemréti Tagóvoda, valamint egy Polgármesteri Hivatali épület) energetikai felújítása.
Az energetikai korszerűsítés keretében minden épületen megtörtént az utólagos homlokzati hőszigetelés 10 cm vastag EPS hőszigetelő lappal, és vékonyvakolat zárással, a korszerűtlen nyílászárók új, műanyag homlokzati nyílászárókra cserélése, valamint a belső szekunder fűtési rendszer (radiátorok, csövek, szelepek) cseréje.
A fejlesztés célja olyan modern, gazdaságosabban üzemeltethető és a szükségleteknek megfelelő épületek létrehozása volt, melyek biztosítják a minőségi nevelés megteremtéséhez szükséges feltételeket és lehetővé teszik a lakosság számára a minőségi szolgáltatásnyújtást.
A projekt 85 %-os támogatással, a KEOP-5.5.0/A program keretében, az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósult meg. A beruházás összköltsége 488 millió forint, melyből az Európai Unió és a Magyar Állam által megítélt vissza nem térítendő támogatás összege 415,34 millió forint.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek