2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF

Energetikai fejlesztés a Szabó Lőrincben

MEGKEZDŐDNEK A „SZABÓ LŐRINC ÁLTALÁNOS ÉS NÉMET KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ ISKOLA ENERGETIKAI FEJLESZTÉSE” CÍMŰ PROJEKT KIVITELEZÉSI MUNKÁLATAI

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott, „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése – Szabó Lőrinc Általános és Német Két Tanítási Nyelvű Iskola” című, projektje keretében a Szabó Lőrinc Általános Iskola épületének korszerűsítését valósítja meg.

A projekt célja az épület energetikai korszerűsítése. Egy korszerűbb, a mai igényeknek megfelelő energiafogyasztású épületet alakítanak ki, amely nagyban hozzájárul a Miskolc Megyei Jogú Város közintézményei által felhasznált energiaigények csökkentéséhez, de kevesebb lesz ezáltal a kibocsátott CO2 éves mennyisége is.

Az épület felújítása során a homlokzat és a zárófödém utólagos hőszigetelést kap, modern, műanyag szerkezetű, hőszigetelő üvegezéssel ellátott nyílászárókra cserélik a régieket. Megújul a fűtési és a szellőztető rendszer, valamint az épület tetején napelemes rendszer épül.

A fejlesztésnek köszönhetően egy energiafelhasználás szempontjából takarékosabb, és a befektetett energiát, a kor követelményeinek megfelelően hasznosító épület jön létre, amely az épületen elhelyezett megújuló energiaforrások használatával fedezni tudja saját energiafelhasználásának jelentős részét.
A program támogatási szerződés szerinti megvalósítása 2017. június 1.- 2017. szeptember 1. A projekt 100 %-os támogatással, az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A támogatás összege bruttó 364.518.375 Ft.  

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…