2024. 06. 16. vasárnap

Jusztin
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

Emberség, empátia, szolidaritás, véradás

A Véradók napján, hétfőn délután a Megyeházán köszöntötték megyénk jubiláló véradóit. A dísztermet megtöltő tömeg jelezte, hogy nagyon sokan vannak, akik segítenek, ha kell.

Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke, mint házigazda köszöntötte a véradókat. Kiemelte, hogy valamennyien hősök, a mi hőseink, akik önzetlenül embertársaik segítségére sietnek. Olyat adnak, a vért, amely mással pótolhatatlan. Elismerően szólt a véradók mellett a Magyar Vöröskereszt szervező munkájáról is. Megköszönte a munkájukat, a véradók segítségét, s reményét fejezte ki, hogy a folytonosság érdekében a fiatalokat is sikerül bevonni.


Grúbert Roland,
a Vöröskereszt megyei igazgatója felidézte, hogy pont harminc éve döntöttek a véradók napjának megünnepléséről. A véradókat méltatva kijelentette, hogy hihetetlenül sokat tettek a magyar egészségügyért. Valóban hőstett, hiszen életeket mentenek az általuk adott vérrel. Megköszönte önzetlen cselekedetüket, kollégáinak pedig a szervezéssel, lebonyolítással kapcsolatos munkát.

Ezt követően a ferenczis diákok adtak kulturális műsort, majd elérkezett az elismerések átadásának a pillanata.  Szép számmal voltak, akik több, mint 50-szer adtak vért. A végére maradta a legnagyobb donor, Zahuczki Sándor, aki eddig már 100-szor adott vért. Dr. Breitenbach Géza, a Vöröskereszt megyei szervezetének elnöke pohárköszöntőjében méltatta a véradók önkéntességét és ellenszolgáltatás nélküli segítségét, amely a mai, anyagias világban rendkívül ritka és elismerésre méltó. Szép példa, amelyet remélhetően a fiatalabbak is követni fognak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek