2024. 06. 13. csütörtök

Antal, Anett
1 EUR 395 HUF
1 GBP 469 HUF

Elnapolták a döntést a Ságváriról

Csak a május 10-ei rendkívüli testületi ülésen döntenek a barcikai városatyák a helyi gimnázium jövőbeni működtetőjéről, miután szerdai ülésükön levették a napirendről ezt a témát.

Az okokról Szitka Pétert kérdeztük:
– A napirend kapcsán tartott bizottsági ülések során felmerült egy olyan új jogi kérdés, amit a lehető legalaposabban szeretnénk tisztázni, így egyebek mellett közoktatási szakértői állásfoglalást is kérünk. Bár ma szerettünk volna pontot tenni az ügy végére, de a cél az, hogy olyan átgondolt és minden szempontból megfelelő döntést hozzunk, ami valamennyi fél részére a legelőnyösebb. A megye több városa is hasonló cipőben jár, sem nekik, sem nekünk nem könnyű a döntés meghozatala. Az átadás során rengeteg jogi és törvényességi előírásnak kell megfelelni, ami sok esetben azért megy nehezen, mert ebben a témában még nincsenek jól bejáratott útvonalak, Kazincbarcika is az első fecskék közé tartozik – mondta a polgármester.
A kazincbarcikai képviselő-testület várhatóan legközelebb május 10-én ülésezik majd.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …