2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Ellenőrzés Miskolcoön: az Avasi lakótelepen

A 2012. március 12-i, Felsőruzsin krt. 4., 5. és a Szentgyörgy u. 12. szám alatt tartott ellenőrzések eredményei Miskolcon:
A Szociális Osztály nyilvántartása szerint 24 olyan lakás, ingatlan van az adott területen, melyekben foglalkoztatást helyettesítő támogatásban (a továbbiakban: támogatás) részesülő, illetve annak megállapítását kérő személy él.

A helyszíni ellenőrzés során 7 lakásban a körülmények megfeleltek a pénzbeli és természetben nyújtott szociális ellátások helyi szabályairól szóló 22/2010. (VI.30.) Önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 8/A-8/D. §-aiban előírt feltételeknek.

Egy esetben nem felelt meg a lakókörnyezet a Rendeletben előírtaknak, ezért végzésben – öt napos határidő tűzésével – az osztály felszólította az érintett ügyfelet a hiányosságok felszámolására, illetve a szabálytalanságok megszüntetésére, amit a megadott határidő után ellenőrizni fognak és az ellenőrzés eredményétől függően a szükséges intézkedéseket megteszik.

Tizenhárom lakásba a Szociális Osztály munkatársai nem tudtak bemenni, ezért ezekre a címekre ismételten kimennek.

Három esetben – tekintettel arra, hogy már nem élnek az érintettek a megadott címen, illetőleg egyikük időközben munkát vállalt és ezt a tényt nem jelentette be – a támogatás folyósításának felülvizsgálatát a mai napon a Szociális Osztály elrendelte.

A Közterület-felügyeleti és Rendészeti osztály, MIK Zrt és a Rendőrség munkatársai részletes és átfogó ellenőrzést hajtottak végre 2012. március 06-án Tapolcán, a Várhegy utcai lakókörnyezetben.

Az ellenőrzésben 10 közterület-felügyelő, 2 rendőr és a MIK Zrt 1 munkatársa vett részt.

A közterület-felügyelet munkatársai összesen 18 lakást vontak ellenőrzés alá. 32 személy ellenőrzésekor nem állapítottak meg hiányosságot, szabálysértést. A szemétszállítás szervezetten a MIK-el kötött szerződés alapján történik. Egyéb esetekben az alábbiakban felsorolt megállapítások születtek:

Lakcím bejelentési kötelezettség elmulasztása miatt feljelentés: 2 db

Nem voltak otthon vagy elhagyott lakás: 1 db

ÉMÁSZ, ÁNTSZ közvetlen értesítése a helyszínen tapasztalt viszonyok alapján nem volt szükséges, a visszatérő mezőőri és közterület-felügyelői ellenőrzéseket továbbiakban is biztosítjuk. A lakókörnyezetben tapasztalt állategészségügyi problémák miatt, telefonon közvetlenül felvettük a kapcsolatot a Városgazda Kft. Állategészségügyi telepével a környéken megjelenő rókák és kóbor kutyák befogása céljából.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…