2024. 05. 2. csütörtök

Zsigmond
1 EUR 391 HUF
1 GBP 457 HUF
Elkezdődhet a több száz milliós iskolafelújítás

Elkezdődhet a több száz milliós iskolafelújítás

Elkezdődhet a több száz milliós iskolafelújításMintegy 336 millió forint összértékű felújítás valósulhat meg a mezőkövesdi Szent Imre Tagiskolában. Mezőkövesd Város Önkormányzata és az átalakítási munkákat végző kivitelező cég közötti szerződés aláírására szeptember 4-én került sor.

A Szent Imre Tagiskola felújítási munkálataival kapcsolatos pályázatot egy mezőkövesdi cég, a Wiktori Kft. nyerte meg. A sajtótájékoztatóval egybekötött, ünnepélyes kivitelezői szerződés-aláíráson Tállai András, Mezőkövesd polgármestere kiemelte a projekt jelentőségét.

Mezőkövesd Város Önkormányzata ez év elején pályázatot nyújtott be az oktatási intézmény teljes felújítására az ÉMOP-hoz, ahol mintegy 230 millió forint támogatást nyert a mezőkövesdi projekt. A beruházás teljes költsége bruttó 336 millió forint, így az Önkormányzatnak 100 millió forintot kell önerőként biztosítania.

A projekt keretében elvégzendő feladatok sorát pedig Farkas István, a kivitelező cég ügyvezető igazgatója ismertette a jelenlévőkkel.

A projekt tartalma

A pályázat révén kibővítik az oktatási intézmény épületét. A „C” épület, azaz a tornatermi épülettag déli szárnyára emeletet építenek rá magas tető fedéssel, ahol három új tanterem és egy szertár helyiség kap helyet.

Emellett a beruházás rekonstrukciós, illetve felújítási munkákat is tartalmaz. Ennek keretében a tornaterem folyamatosan beázó lapos teteje fölé egy kis hajlásszögű korcolt fémlemezes magas tetőt építenek. Az épület  külső, illetve a belső nyílászáróit is kicserélik. Kiépítik az egész épületben a tűzjelző-hálózatot, illetve az oltórendszert. A projekt keretében az iskola tantermeinek közösségi helyiségeinek teljes padlóburkolatát és falburkolatát cserélik, illetve az épület teljes belső festése és mázolása is megtörténik. A vizesblokkok épületgépészeti és szakipari felújítását is elvégzik majd a következő hónapokban. A felújítási munkák között szerepel az „A” épület meglévő tetőhéjazatának cseréje a tetőszerkezet megerősítésével együtt. Emellett teljes felújításon esik át az épületek elektromos rendszere is .A projekt mindemellett tartalmazza még a teljes homlokzatfelújítást, illetve a déli és nyugati homlokzat ablakainak árnyékolhatóságának megoldását belsőrolettákkal.

A beruházás keretében az épületek komplex akadálymentesítése is megvalósul, rámpákat, kapaszkodókat, infokommunikációs rendszert kap az oktatási intézmény, valamint egy lift beszerelése is megvalósul majd.

De nemcsak az iskola belseje, hanem az udvara is új arculatot kap a felújítás révén, hiszen az udvar burkolását és csapadékvíz-elvezetés létesítését és a közterületi befogadóba való bekötését is elvégzik. Emellett a meglévő kerítést és játszóteret is felújítják, valamint 5 darab új parkolóhelyet is kialakítanak.

A pályázat keretében eszközbeszerzésre is lehetősége nyílik az intézménynek. Ennek keretében egy nyelvi laboratóriumot alakítanak ki, amelyet az épület felújítását követően szerelnek majd fel.

A rövid tájékoztatás után került sor a szerződés ünnepélyes aláírására. A kivitelezési munka előreláthatólag szeptember közepén, végén kezdődhet el. A kivitelező cég kiemelte a sajtótájékoztatón, hogy remélhetőleg – ha az időjárási viszonyok is úgy alakulnak – tavaszi szünet után már birtokba vehetik a gyerekek a felújított iskolát.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Nem létező áru
Több mint harmincmillió forint kárt okoztak azok a hamis termékek, amiket a legális áruk között találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési I…