2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Elismerések a szociális munka napján

Idén is elismeréseket adtak át a szociális munka napjának alkalmából Miskolcon, a városháza dísztermében. Kiss Gábor alpolgármester az önkormányzat őszinte megbecsülését tolmácsolta a szociális terület dolgozóinak.

 Fotó: Juhász Ákos

November 12-e a szociális munka napja. Ebből az alkalmából idén is ünnepséget rendeztek a miskolci városházán. Kiss Gábor alpolgármester elismeréseket adott át a szociális ellátásban kiemelkedő teljesítményt nyújtó dolgozóknak. Van közöttük idősgondozó, kisgyermek-nevelő, ellátásvezető, családsegítő, koordinátor, mentálhigiénés munkatárs és egyesületi tag is.

Az alpolgármester köszöntőjében kiemelte: az embereknek régóta igényük van rá, hogy gondoskodjanak a gyengékről, az idősekről és a betegekről. – A civilizáció előrehaladtával fejlődött az ellátás színvonala is, ennek ma már szervezett keretei vannak. A komoly szakmai felkészültség mellett azonban saját energiájukból, emberségükből is sokat hozzá kell tenniük a szociális területen dolgozóknak ehhez a hivatáshoz. Sokan élnek ebben a városban, aki nagyon sokat kaptak már Önöktől – hangsúlyozta Kiss Gábor. – Idős napjaikban is nagyon sokan ebben a szervezett közegben kapnak segítséget. Az itt dolgozók a távolélő unokák és gyermekek szeretetét is megpróbálják pótolni – tette hozzá.

Az alpolgármester kiemelte: Miskolcon egyre többen dolgoznak a fogyatékkal élők közül is. – Ez a teljes élet lehetőségét biztosítja számukra. Szeretnénk őszinte megbecsülésünket kifejezni a szociális terület dolgozóinak és azt kívánjuk, mindig legyen miből további erőt meríteniük a munkájukhoz – zárta szavait Kiss Gábor.

A szociális terület dolgozóit nem csupán elismerésekkel, hanem kulturális műsorral is köszöntötték. A fellépők között volt Handa Eszter, Kriston Milán, a Szent Miklós Görögkatolikus Óvoda gyermekköre, az Őszi Napsugár Otthon egyik dolgozója, és a MESZEGYI nótaköre is.

Elismerésben részesültek:

Dula Ferencné (Szeretet Alapítvány „Csilla Bárónő” Szeretetotthon)

Éliás Ferencné (Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény

Napsugár Bölcsődéje)

Ésikné Munkácsi Sarolta (Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény Vár-Sétány Szolgáltatási Központja)

Gál Sándorné (Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény

Mesemalom Bölcsődéje)

Lengyel Norbert (Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény

Arany János úti Területi Szolgáltatási Központja)

Nagy Zsoltné (Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény

Avasi Területi Szolgáltatási Központja)

Petőfiné Pálóczi Mária (Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény)

Rémiás Emőke (Őszi Napsugár Otthon)

Szilágyi Istvánné (Életért a Rák Ellen Egyesület)

Trantoszné Földi Erzsébet (Őszi Napsugár Otthon)
Forrás:minap.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek