2022. 09. 24. szombat

Gellért, Mercédesz
1 EUR 406 HUF
1 GBP 461 HUF

Elfogadták a költségvetést

A megyei közgyűlés február 27-én tartotta soron következő ülését, amelynek keretében a személyi döntések mellett elfogadták a megyei önkormányzat idei költségvetését, a 2018 évi közbeszerzési tervet, valamint több beszámoló és tájékoztató is elhangzott. Zárt ülés keretében két kitüntető díj adományozásáról is döntött a testület.

Az ülés kezdetén, Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke ismertette az előző ülés óta eltelt időszak fontosabb eseményeit, és meghozott döntéseit. A közgyűlés több személyi jellegű kérdésben is döntött. Nyakó István képviselő lemondására tekintettel Dr. Murányi Zsolt, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Területi Választási Bizottság elnöke Pap Zsoltnak, a közgyűlés új tagjának átadta megbízólevelét, aki letette esküjét. Megválasztották a pénzügyi és ügyrendi bizottság egy-egy új tagját és az önkormányzat gazdasági társaságának felügyelőbizottságát.

A költségvetési előterjesztésből kiderült, hogy a költségvetés összeállítása során alapvető szempont volt a költségtakarékosság, az új és meglévő kötelező feladatok megfelelő színvonalon történő ellátásához szükséges pénzügyi keret átgondolt felhasználásának megtervezése, és a Megyei Önkormányzat nemzetközi kapcsolatainak erősítése. Az önkormányzat gazdálkodása, pénzügyi és likviditási helyzete stabil, kifizetetlen számlája, hitele, kölcsöne nincs. A bevételi és a kiadási oldal főösszege egyaránt 951 millió forint.  A bevételi oldalon jelentős összegű, elnyert pályázati támogatás és pénzügyi maradvány is szerepel.  


A testület elfogadta a 2018-as költségvetést

A közgyűlés többek között egyhangúlag fogadta el a Megyei Önkormányzat és Hivatala 2018. évi közbeszerzési tervét, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Klímasratégia 2018-2030 című dokumentumot, a területi nemzetiségi önkormányzatokkal kötött megállapodásokat és a foglalkoztatási paktum megvalósításáról szóló tájékoztatást.

Elfogadták a megyei értéktár bizottság 2017. évi második féléves munkájáról készült beszámolót is. Zárt ülés keretében döntöttek az idei közbiztonsági és tűzbiztonsági díjazottak személyéről.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek